93 411 83 73

HORAS CONCERTADAS LUNES A VIERNES DE 10h a 18h

Viatge a Viena amb la Revista Sàpiens


La revista SÀPIENS i TARANNÀ VIATGES AMB SENTIT organitzem conjuntament del 16 al 19 de maig un viatge exclusiu en grup a la capital d’Àustria. Un viatge amb el que descobrirem l’esplendorosa Viena des d’una perspectiva catalana, visitant, entre d’altres, els escenaris de l’exili austriacista de 1714 i els palaus de la Viena imperial de Carles VI.

El viatge comptarà amb un equip de guies de luxe, com seran l’editor de la revista Sàpiens, l’historiador Jordi Creus, i el filòleg professor de la Universitat de Viena i guia diplomat d’Àustria, Carles Batlle i Enrich.

Considerada la capital mundial de la música, Viena és Patrimoni Cultural de la Humanitat de la UNESCO i una de les 4 seus principals de l’ONU entre d’altres institucions europees. En tant imponent ciutat, visitarem els llocs on la comunitat catalana es reunia, com eren les esglésies de la Mare de Déu de la Mercè i la de la Mare de Déu de Montserrat, i també els seus imponents palaus, com el Palau Imperial del Hofburg, el Palau de Shönbrunn o la zona del Belvedere, a més d’altres espais i edificis històrics tant característics com l’església de Sant Carles o la catedral de Sant Esteve.

 

Informació pràctica

  • Sortida: Consultar
  • Durada: 4 dies
  • Grup mínim: 14 persones
  • Grup màxim: 24 persones

 

Punts forts del viatge a Viena

● Complet viatge de 4 dies i 3 nits pel mes de maig amb pensió complerta.
● Viatge històric-cultural organitzat amb la col•laboració de SÀPIENS.
● Acompanyament per part de l’historiador Jordi Creus i del filòleg Carles Batlle i Enrich.
● Visites als espais relacionats amb l’exili de catalans després del 1714.
● Accés a la Sala de Gala de la Biblioteca Nacional i a la Cambra del Tresor del Palau del Hofburg.
● Visita al Museu dels Carruatges i els jardins del Palau de Shönbrunn.
● Espectacle de balls i música i sopar al Wiener Rathauskeller.

 

Reserva ara, no et quedis sense plaça:

 

Contacta ara
[honeypot nombreoso]
* Camps requerits

 

Resum del viatge

DIA 01: BARCELONA – VIENA
DIA 02: VIENA
DIA 03: VIENA
DIA 04: VIENA – BARCELONA

 


Descarrega tota la info. del viatge en PDF


 

Itinerari

DIA 01: BARCELONA – VIENA


Viena, ciutat dels exiliats catalans del 1714
Després d’una primera visita panoràmica de Viena amb autocar, des del qual gaudirem de les primeres impressions de la Ringstrasse (l’avinguda més important i elegant de la ciutat) i els seus voltants, ens acostarem als llocs més emblemàtics que es van convertir en centres de trobada dels exiliats catalans després que acabés la Guerra de Successió l’any 1714. Començarem per l’església de la Mare de Déu de la Mercè i seguirem, després de dinar, amb les restes de l’església i el convent de la Mare de Déu de Montserrat, les esglésies dels monjos trinitaris i dels benedictins anomenats “escocesos” i el Palau Caprara, seu de la Cancelleria d’Espanya.

 

DIA 02: VIENA


La Viena barroca del segle XVIII
Carles VI, emperador del Sacre Imperi Romà (conegut a Catalunya també com a l’”Arxiduc”), va perdre la Corona de les Espanyes a la Guerra de Successió. El segon dia, el dedicarem al període d’esplendor de la ciutat que va començar amb el regnat del seu pare (Leopold I), que va continuar a l’època del seu germà (Josep I) i que va arribar al seu apogeu durant el govern de l’emperador Carles i de la seva filla Maria Teresa. Començarem amb la visita de l’ampli complex arquitectònic del Palau Imperial del Hofburg i dels seus jardins, on visitarem els interiors de les esglésies del franciscans conventuals i la dels agustins, la Sala de Gala de la Biblioteca Nacional i la Cambra del Tresor, un dels llocs més importants per conèixer la història de l’Europa Central. Després de dinar continuarem amb la visita de la Cripta Imperial (on reposen dotze generacions de membres de la Casa d’Habsburg) i de l’església de Sant Carles. Acabarem el dia amb la visita de la zona del Belvedere (residència d’estiu del príncep Eugeni de Savoia), veurem per fora els seus dos palaus i passejarem pels magnífics jardins, des d’on es pot gaudir de la famosa vista de la ciutat que ja va pintar en Bernardo Bellotto (dit Canaletto) a mitjans dels segle XVIII.

 

DIA 03: VIENA


Viena, patrimoni cultural de la UNESCO
Viena és considerada una joia de la cultura mundial, fet que va quedar ben palès quan la UNESCO va declarar patrimoni mundial de la humanitat el Palau i els jardins de Schönbrunn (1996) i el centre de Viena amb el Palau i els jardins del Belvedere (2001). El tercer dia farem un recorregut pel centre històric durant el matí i entrarem a l’interior d’una de les joies de l’arquitectura gòtica europea i símbol de la ciutat: la catedral de Sant Esteve*. Després de dinar anirem a Schönbrunn (el Versalles de Viena), on farem la visita interior del Palau Imperial* i del Museu dels Carruatges* i passejarem pels seus jardins, un dels principals jardins històrics europeus, on descobrirem la font que li va donar el nom i molts del monuments i estàtues que ens explicaran tot un programa polític summament estètic.

Després d’haver tingut temps d’anar a l’hotel, anirem fins a l’Ajuntament de Viena on en els seus baixos, s’hi troba el famós restaurant Wiener Rathauskeller, on soparem i viurem un espectacle únic d’operetes i valsos.

 

DIA 04: VIENA – BARCELONA


Matí lliure per fer una última visita, anar a fer una xocolata, comprar algun record o passejar tranquil•lament per la majestuosa Viena. A l’hora d’anar cap a l’aeroport, ens vindrà a recollir l’autocar per dur-nos-hi i d’allí de tornada cap a Barcelona.

 

Preu detallat

PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE: 1.241 EUROS + 49 EUROS TAXES AEROPORT
SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL: 135 EUROS

El preu inclòu

– Vols Barcelona-Viena / Viena-Barcelona amb Vueling en classe F (subjecte a disponibilitat).
– Guiatge i acompanyament del filòleg i guia turístic diplomat Carles Batlle i Enrich.
– Acompanyament de l’historiador i editor de SÀPIENS Jordi Creus i Esteve.
– 3 nits d’allotjament en el tipus d’habitació escollida en hotel de 4 estrelles.
– Règim de pensió complerta: desdejuni+sopar a l’hotel i dinar en restaurant típic.
– A Viena, transport col•lectiu aeroport-hotel (16/05) / hotel-aeroport (19/05).
– Visita panoràmica de la ciutat de Viena en autocar (16/05).
– Austrian Dinner Show al restaurant Wiener Rathauskeller (18/05).
– Església de la Mara de Déu de la Mercè.
– Palau Imperial del Hofburg: Sala de Gala de la Biblioteca Nacional i la Cambra del Tresor.
– Cripta de l’Església dels Caputxins.
– Església de Sant Carles.
– Catedral de Sant Esteve.
– Palau Imperial de Schönbrunn: visita Grand Tour i Museu dels Carruatges.
– Assegurança d’assistència en viatge y cancel•lació VIP AUTOR PLUS 1500.

El preu no inclòu

– Begudes en els dinars.
– Totes les despeses personals.
– Tot el no descrit com a inclòs sota la llista “inclou”.

 

Informació extesa del viatge

VOLS PREVISTOS

Cia Nº Dia Mes Origen Destí Sortida Arribada
VY 8714 16 Maig BARCELONA VIENA 07:45 10:15
VY 8711 19 Maig VIENA BARCELONA 14:10 16:35

 

QUÈ ET CAL SABER

– El període d’inscripció s’obrirà a les 12:00 del dimarts 12 de febrer i es tancarà el dilluns 25 del mateix mes.
– La sol•licitud d’inscripció s’haurà de realitzar mitjançant l’enviament d’un correu electrònic a partir de l’hora i en el dia indicats (no abans) a l’adreça sapiens@taranna.com al que li serà assignat un número d’ordre o registre d’entrada fins al màxim de places disponibles. La resta quedaran en llista d’espera.
– La reserva quedarà formalitzada amb el pagament del 40% de l’import del viatge. Aquest s’haurà d’haver fet efectiu a les 72 hores d’haver rebut les instruccions de pagament. Si no es realitzés, el torn passarà al primer dins la llista d’espera.
– Pagament de l’import restant 1 mes abans de la sortida.
– El programa pot variar per necessitats logístiques.

 

GUIA ACOMPANYANT – CARLES BATLLE I ENRICH
FILÒLEG I GUIA OFICIAL DE VIENA

Llicenciat en filologia romànica per la Universitat de Viena i guia diplomat d’Àustria. Nascut a Barcelona el 1963, de pare barceloní i mare manresana, viu a Àustria des del 1983.
Fa trenta-cinc anys que començà a donar classes de llengua castellana i catalana a diversos instituts, entre els quals cal destacar l’Institut per al foment econòmic de la Cambra de Comerç de l’Alta Àustria a Linz (1983 – 1991), l’Institut Austríac per a l’Amèrica Llatina de Viena (1986 – 2006) i la seu de les Nacions Unides a Viena (1994 – 2006). Des del 1992 treballa a l’Institut de Llengües Romàniques de la Universitat de Viena en l’àmbit de filologia catalana i castellana. També ha fet de professor de català al Casal Català de Viena, amb cursos de llengua, literatura i cultura.
Conclogué els estudis de guia turístic diplomat per a tot el territori de la República d’Àustria l’any 2001 amb una matrícula d’honor en l‘ examen oficial. Està especialitzat en temes d’art, música i jardins històrics. Forma part de l’equip pedagògic dels cursos de formació de guies turístics a l’Institut per al foment econòmic de diverses Cambres de Comerç d’Àustria.
Gran admirador i entusiasta del continent europeu, de l’art, la música, la història, les llengües i de qualsevol manifestació cultural. Comparteix la idea que l’art i la bellesa poden fer un món millor. I està completament d’acord amb una frase del filòsof nord-americà d’origen castellà George Santayana (1863-1953): Qui no recorda la història està condemnat a repetir-la.

 

GUIA ACOMPANYANT – JORDI CREUS I ESTEVE,
HISTORIADOR I EDITOR DE SÀPIENS

Jordi Creus i Esteve (Tremp, Pallars Jussà, 1964) és llicenciat en història per la Universitat de Barcelona. És editor de la revista Sàpiens i i president de SOM, l’empresa que, entre d’altres, edita les revistes Sàpiens, Descobrir Catalunya, Experiències, Cuina i Petit Sàpiens.
Ha escrit diversos llibres, com Amb dos manilles i un as, botifarra faràs (Pagès editors), El Pirineu perdut (Ara Llibres), Memòria dels Pirineus (Ara Llibres) o Dones contra Franco (Ara Llibres). També és coautor dels llibres Terra i Llibertat (Edicions 62) i Història de Catalunya al revés (La Magrana).
Jordi Creus ha estat durant vuit anys director de la revista Sàpiens i ha col•laborat en diversos mitjans de comunicació, com ara el Divendres i el Tot es mou de Tv3 El matí de Catalunya Ràdio, El món a RAC1 o l’Oracle. Actualment col•labora al programa Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio, a l’Estat de Gràcia, de la mateixa emissora i escriu columnes d’opinió al Punt Avui i a Nació DIGITAL

 

Sostenibilidat en el viatge

Punts forts Sostenibles

Parcs i jardins, camps i prats, un parc biosfèric i un parc nacional: Viena és una ciutat verda. La protecció del medi ambient i l’agricultura ecològica s’ocupen de preservar l’alt nivell de vida de l’espai urbà.

Viena, amb una superfície verda que arriba a més del 50 per cent del terme municipal, és una de les metròpolis més verdes del món. Boscos, prats, jardins i camps de cultiu formen un cinturó que rodeja la densa ciutat. També al cor de Viena s’hi troben oasis verds, com els elegants parcs de l’Avinguda del Ring, els jardins barrocs dels Palaus de Schönbrunn i el Belvedere o el Prater. El Servei de Parcs i Jardins de Viena s’ocupa de cuidar 850 parcs i jardins, així com 300.000 arbres en els espais verds i en els carrers de la ciutat. Les plantes dels parcs i jardins de Viena són cultivades professionalment en els jardins de Hirchstetten (en el districte 22). Això suposa cada any 360.000 flors de primavera, 1,5 milions de flors d’estiu, 60.000 de tardor i 1 milió de bulbs.

En qüestions d’abastiment d’aigua neta i pura per a la ciutat, a Viena ja es va prendre als antics romans com a exemple. Aquests van fer arribar l’aigua de brollador des de les zones veïnes al campament militar de Vindobona. Des de 1873 són 30 els brolladors de muntanya que abasteixen la ciutat d’aigua fresca. Dos conduccions de 150 i 180 kilòmetres de longitud transporten l’aigua des dels Alps calcaris de la Baixa Àustria i d’Estíria, amb ajuda del desnivell i sense una sola bomba d’aigua, fins a la gran ciutat. El desnivell també s’aprofita per a la producció d’energia hidroelèctrica. L’aigua de brollador de Viena per tant, no és només un plaer molt saludable sinó també molt ecològic. I 900 fons públiques fan possible apaivagar la set amb aigua de brollador durant els passejos per la ciutat.

A Viena la natura es respecta i es protegeix. Hi ha rares espècies d’animals i plantes, així com espais protegits i cuidats a tota la ciutat. Per exemple mitjançant un programa especial de protecció per a les 21 espècies de ratpenats que viuen a l’espai urbà. O mitjançant la llei de protecció dels arbres, que obliga a substituir cada arbre que es tala. La ciutat de Viena és a més una de les zones agrícoles ecològiques més grans d’Àustria, on es cultiven 1.000 hectàrees de superfície ecològica i es produeixen (a més del cultiu convencional) unes 3.000 tones de verdures ecològiques i 1.800 tones de cereals ecològics cada any.

El fet de que Viena sigui una ciutat verda ho demostren també els 200 milions d’abelles que es passegen a l’estiu per la gran ciutat, en la que sorprenentment troben bones condicions de vida. Els nombrosos prats, flors i arbres dels parcs i jardins, a llarg dels carrers, a balconades i terrats verds els ofereixen una alimentació variada i constant gràcies a les diverses èpoques de floració. A més, les temperatures altes de la ciutat són més prolongades que en el camp i quasi no s’utilitzen pesticides. Les abelles urbanes s’han establert en els llocs més sorprenents i sovint famosos. Hi han ruscs per exemple a terrats i teulades de l’Òpera de l’Estat i la Secessió, del Museu d’Història Natural i del Kunsthistorisches Museum, en varis hotels i a l’Ajuntament.

Oficina receptiva en destí

Seleccionem els proveïdors que ens ofereixen la qualitat que desitgem per als nostres viatgers. Viatjar amb seguretat i gaudir d’unes merescudes vacances són prioritats per a nosaltres. Treballem aquesta destinació amb un proveïdor que compleix amb aquests valors de qualitat i servei

Comparte esta página:
Síguenos: