93 411 83 73

HORAS CONCERTADAS LUNES A VIERNES DE 10h a 18h

Viatge a Roma. En grup. Amb la revista Sàpiens


La revista SÀPIENS i TARANNÀ VIATGES AMB SENTIT organitzem conjuntament, del 5 al 8 i del 9 al 12 de maig, un viatge exclusiu en grup a Roma. Un viatge on coneixerem aquesta fantàstica ciutat i el seu patrimoni per rememorar l’esplendor de la família Borja, una de les famílies més poderoses de la història dels Països Catalans. Rememorarem l’ascens d’aquesta nissaga tot coneixent el ric patrimoni cultural que va deixar a Roma i coneixerem indrets dels voltants d’aquesta ciutat per explicar altres grans famílies italianes del moment.

El viatge tindrà un equip de guies d’excepció: l’editor de la revista Sàpiens, l’historiador Jordi Creus, o la seva directora, la periodista Clàudia Pujol, i l’historiador i professor Martí Carbonell.

El primer dia, recorrerem a peu el centre de Roma descobrint San Pietro in Vincoli i els monuments principals de la Roma clàssica, amb el Colosseu i els Fòrums Imperials, i acabarem explicant l’ascens de la família Borja al Palau Venècia i la basílica de Sant Marc.

Un dels punts àlgids del viatge serà el segon dia, quan ens passejarem per l’interior dels apartaments Borja als Museus Vaticans, la Capella Sixtina i la basílica i la plaça de Sant Pere. A la tarda, coneixerem altres indrets cabdals per entendre els Borja: el Castell de Sant’Angelo i l’església de Montserrat, on estan enterrats els dos papes Borja, per acabar la jornada a la plaça Navona.

El tercer dia, sortirem de la ciutat per visitar la Vil·la Farnese i la Vil·la Lante, dos grans exemples de palau i jardí italià renaixentista, on explicarem els jocs de poder i les relacions entre famílies rivals que van viure els nostres protagonistes.
Acabarem el dia a Viterbo, ciutat papal, on coneixerem com i per què van aparèixer els conclaves per escollir papa.

L’últim dia el dedicarem a resseguir les petjades artístiques dels Borja a Roma visitant les basíliques de Santa Maria la Major, els Quatre Sants Coronats i Sant Joan del Laterà.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 • Sortides: 5 i 9 de maig de 2023
 • Durada: 4 dies
 • Grup mínim: 22 persones
 • Grup màxim: 25 persones

PUNTS FORTS DEL VIATGE

 • Complet viatge de 4 dies i 3 nits amb dues sortides, totes dues el mes de MAIG, amb tot inclòs.
 • Viatge historicocultural organitzat amb la col·laboració de Sàpiens.
 • Acompanyament de l’editor o la directora de Sàpiens, Jordi Creus o Clàudia Pujol.
 • Guiatge per part de l’historiador i professor Martí Carbonell.
 • Recorregut cultural interpretat per la ciutat de Roma.
 • Visita dels apartaments dels Borja als Museus Vaticans i les tombes dels dos papes Borja a l’església de Montserrat.
 • Coneixerem el principal llegat artístic dels Borja a les basíliques de Santa Maria la Major, els Quatre Sants Coronats i Sant Joan del Laterà.
 • Visitarem la Vil·la Farnese, gran exemple de poder renaixentista, i la Vil·la Lante, un dels millors jardins italians.
 • Gaudirem del preciós i desconegut poble de Viterbo, amb un dels barris medievals més ben conservats d’Europa.

RESUM DEL VIATGE

DIA 1 // 5 – 9 DE MAIG: BARCELONA – ROMA
DIA 2 // 6 – 10 DE MAIG: ROMA – CIUTAT DEL VATICÀ – ROMA
DIA 3 // 7 – 11 DE MAIG: ROMA – CAPRAROLA – BAGNAIA – VITERBO – ROMA
DIA 4 // 8 – 12 DE MAIG: ROMA – BARCELONA

ITINERARI

(E) ESMORZAR (D) DINAR (S) SOPAR

DIA 1 // 5 – 9 DE MAIG: BARCELONA – ROMA (-, D, S)


L’inici del poder Borja i l’esplendor de la Roma antiga
Arribada a l’aeroport internacional de Roma-Fiumicino. Trasllat en direcció a l’hotel i dinar en un restaurant local, a prop del nostre allotjament.

Després de l’àpat, ens dirigirem a la basílica de San Pietro in Vincoli per conèixer de primera mà una de les millors obres d’art de la ciutat imperial: el Moisès de Miquel Àngel. Explicarem la seva història i els enigmes que encara ara amaga, i començarem a introduir la nissaga dels Borja i el seu ascens familiar fins al moment que es van instal·lar a la ciutat de Roma.

Seguidament, i després d’un curt passeig a peu, arribarem a l’amfiteatre Flavi, més conegut com a Coloseu, tot aprofitant per conèixer l’esplendor de l’antiga Roma i com aquesta civilització antiga va influir tant durant llargs períodes històrics, en especial durant el Renaixament. Seguirem el recorregut a peu per la Roma antiga entre incomptables i interessants runes, com les del Fòrum Imperial i el Fòrum Romà, resseguint la Via dei Foro Imperiali i visitant monuments com la Columna de Trajà i el seu mercat. Rememorarem la Roma clàssica i la relacionarem amb la família Borja i el seu llegat patrimonial, i podrem entendre com d’important va ser la Roma antiga i el seu llegat per a l’eclosió artística romana en temps de la nissaga Borja.

A continuació, recorrerem tranquil·lament el centre de la ciutat fins a arribar a la Piazza Venezia. Després de veure l’Altar de la Pàtria, continuarem explicant històries i curiositats dels nostres protagonistes: els Borja. Coneixerem com aquesta família originària del País Valencià va tenir un ascens meteòric per acabar sent un dels llinatges més poderosos de la Roma dels segles XV i XVI, i ho farem davant del Palau Venècia, un dels primers edificis renaixentistes, que es va començar a construir el 1455 gràcies a Alfons de Borja, el que seria el primer papa Borja, conegut com a Calixt III. Aprofitarem per desgranar com Alfons va arribar al poder i les implicacions que va acabar tenint, i veurem quina política va aplicar durant els seus tres anys com a líder de l’Església romana.

Acabarem la jornada de visites a l’atri de la basílica de Sant Marc, admirant la làpida de Vanozza Cattanei i aprofitant per introduir nous personatges Borja, com Vanozza mateix, amant de Roderic de Borja, el futur papa Alexandre VI, i mare de la famosíssima Lucrècia de Borja. Podrem veure com Roderic, nebot d’Alfons, va ascendir a la trona papal i com es va fer fort a la cadira de Sant Pere durant una mica més d’una dècada. A la basílica, explicarem també la llegenda negra que envolta aquesta nissaga i intentarem explicar fil per randa el perquè de la mala fama d’aquest llinatge valencià.

Després d’aquestes visites, tornarem a l’hotel, on, des de la revista Sàpiens, ens faran una conferència sobre els Borja. Acte seguit, sopar. Allotjament i nit al nostre hotel de Roma.

DIA 2 // 6 – 10 DE MAIG: ROMA – CIUTAT DEL VATICÀ – ROMA (E, D, S)


Art i patrimoni dels Borja, símbols de poder a Roma
Després d’esmorzar, començarem el programa de visites del matí amb un curt trasllat fins als Museus Vaticans, per iniciar el recorregut per conèixer de primera mà el llegat artístic impressionant que van deixar els Borja tant a la Ciutat del Vaticà com a Roma.

Un cop a dins dels Museus Vaticans, i visitades les seves obres artístiques principals, accedirem a una de les àrees més desconegudes i amagades d’aquest espai museístic: els apartaments Borja, habitacions privades del segon papa Borja, Alexandre VI. Aquí continuarem explicant històries d’aquesta família i coneixerem personatges cabdals per entendre-la i altres fets que ens ajudaran a comprendre la seva importància històrica.

Dins els apartaments Borja, també podrem conèixer com aquesta família va actuar com a mecenes, durant el primer Renaixement, i va propiciar grans obres d’art, com els frescos de l’artista italià Pinturichio. Un cop visitats tots els racons dels apartaments dels Borja al Vaticà, aprofitarem per passar per la Capella Sixtina i la relacionarem amb la història dels Borja i la seva elecció com a papes. Acabarem la jornada matutina a l’interior de la basílica de Sant Pere del Vaticà i a la seva plaça.

Acte seguit, ens traslladarem a peu al restaurant, a prop de la Ciutat del Vaticà. Després de dinar i reposar forces, caminarem fins al veí Castell de Sant’Angelo, on podrem veure un altre dels indrets que van freqüentar els nostres amics Borja. Creat al segle II com a mausoleu de l’emperador Adrià, durant els segles successius va esdevenir una important fortalesa militar que defensava la ciutat. Edifici clau per controlar el poder romà per part de les diferents famílies que governaven Roma, va ser Alexandre VI qui el va introduir dins l’esfera de poder del llinatge Borja, i qui en va fer una fortalesa inexpugnable que assegurava el poder papal i la defensa del Vaticà. Al Castell de Sant’Angelo, veurem les obres d’aquesta fortalesa propiciada pel segon papa Borja, i també el preciós apartament que s’hi va fer construir a l’interior, amb frescos de Pinturichio, que li servia de refugi en cas de períodes turbulents.

Un cop impressionats amb la visita a aquest monument, creuarem el riu Tíber fins al barri de Campo dei Fiori, on recorrerem els carrers estrets fins a arribar a l’església de Santa Maria de Montserrat. En aquesta església bonica i desconeguda, mescla d’estils renaixentistes i barrocs, hi podrem admirar els petits i senzills mausoleus dedicats als dos papes Borja: Calixt III i Alexandre VI. Les tombes de l’oncle Alfons de Borja i el nebot Roderic de Borja ens donaran peu a explicar el declivi d’aquesta família tan important per a la història dels Països Catalans, i aprofitarem per saber com va ser el seu final i el perquè de la seva desgràcia. Sabrem qui van ser els darrers Borja que van mantenir cert poder, com el famós Cèsar. Finalment, podrem comprendre com pot ser que una família obtingui un poder insospitat en tan poc temps i com el pot perdre també de manera fulgurant, anant a parar als indrets més obscurs de la història. Després de conèixer el final dels Borja a l’església de Montserrat, ens dirigirem a la plaça Navona i, a continuació, ens traslladarem en autobús fins a l’hotel, on soparem.
Allotjament i nit al nostre hotel de Roma.

DIA 3 // 7 – 11 DE MAIG: ROMA – CAPRAROLA – BAGNAIA – VITERBO – ROMA (E, D, S)


Vil·les, jardins i palaus renaixentistes. Les famílies rivals dels Borja
Després d’esmorzar, sortirem de Roma en direcció nord per endinsar-nos en el paisatge boscós i lleugerament muntanyós d’aquest indret del centre d’Itàlia. Després d’una hora i mitja en autobús, arribarem al poblet de Caprarola, construït al vessant d’un turó i culminat per una gran vil·la renaixentista, la Vil·la Farnese. Es tracta d’un dels millors exemples d’arquitectura del Renaixement, que allotja multitud de frescos, també renaixentistes, de gran qualitat. Aquesta va ser la residència i el lloc d’esbarjo d’una altra gran família dels segles XV i XVI, els Farnese. Juntament amb d’altres com els Sforza i els Orsini, van ser grans rivals dels Borja per controlar el poder papal, romà i italià.

Aprofitarem la visita a la vil·la dels Farnese per explicar els jocs de poder de la Roma renaixentista i totes les grans maniobres que organitzaven aquestes famílies per arribar a les altes esferes del poder polític, econòmic, religiós, comercial i social. A la Vil·la Farnese, podrem veure una obra arquitectònica genuïna de la segona meitat del segle XVI, pensada per ser una fortalesa militar per salvaguardar el poder dels Farnese al territori, i que va acabar convertint-se en un palau per mostrar el poder de la família. A l’interior, ens sorprendrà la gran qualitat dels frescos, en especial els de la sala del Mapamundi, unes pintures espectaculars que mostren tot el món conegut amb tot luxe de detalls. No ens deixaran d’impressionar les dues sales de les Glòries Farnesianes, amb frescos que relaten la vida política dels Farnese i que són un resum fantàstic de la història d’Europa del moment. Ens quedarem amb la boca oberta quan ascendim per l’escala, una meravella de l’arquitectura, així com quan arribem al pati central descobert i als tranquils jardins italians renaixentistes.

Després d’aquesta gran visita, ens traslladarem en autobús fins al nucli de Bagnaia, on, després d’una hora de trajecte en autobús, tindrem ocasió de conèixer la Vil·la Lante. Aquest recés de pau en plena zona boscosa ens servirà per acabar de completar l’explicació de les famílies principals amb més poder de la Roma del moment, en aquest cas, els Della Rovere i els Gambara. Aquesta residència també és un punt de referència per a tots els amants de la cultura i la història de l’art, ja que es tracta del millor exemple de jardí italià d’estil manierista, amb nombroses fonts d’aigua que emanen de la muntanya i discorren per la vall i els vessants del jardí. Decorat amb escultures de pedra, arbres i un gran nombre de plantes i flors, pretenia ser un lloc de retirada, d’esbarjo i d’organització de grans caceres d’aquestes famílies italianes.

Acte seguit, ens traslladarem en autobús fins a Viterbo, on, després de dinar, recorrerem el nucli antic de la ciutat. Viterbo és coneguda per tenir un dels centres històrics medievals més ben conservats d’Europa. També té fama per haver estat ciutat papal durant el Gran Cisma d’Occident i per haver estat la seu del primer conclave per escollir papa. Durant el recorregut, coneixerem la plaça i la catedral de Sant Llorenç, amb el Palau dels Papes on es va desenvolupar el primer i més llarg conclave de la història. Seguidament, recorrerem tranquil·lament el barri de Sant Pelegrí, amb les torres que marquen el poder de les famílies principals de la ciutat. Després de visitar Viterbo, tornarem cap a Roma i acabarem la jornada sopant en un restaurant local. Allotjament i última nit a Roma

DIA 4 // 8 – 12 DE MAIG: ROMA – BARCELONA (E, -, -)


Les basíliques de Roma, poder papal en temps dels Borja
Després d’esmorzar, ens traslladarem fins a la basílica de Santa Maria la Major. Es tracta d’un dels monuments principals de l’Església romana. Construïda damunt d’una basílica pagana del segle IV, també se la coneix com a Santa Maria de les Neus, perquè la tradició diu que hi va nevar de manera miraculosa un mes d’agost.

Era la més gran de les vuitanta esglésies romanes dedicades a la Mare de Déu i és una de les quatre basíliques majors de la ciutat. També es tracta de l’única església de Roma que encara preserva la planta típica d’un temple paleocristià. A Santa Maria també podrem veure un dels llegats artístics principals que ens van deixar els Borja, l’enteixinat de tota la basílica, que va pagar íntegrament el papa Alexandre VI i que es va fer amb el primer or provinent d’Amèrica que va arribar a Europa, i que els Reis Catòlics li van regalar. Després d’admirar aquesta meravella a la altures de Santa Maria la Major, podrem aprofitar per visitar la senzilla tomba d’un dels grans mestres del moment: Bernini.

Continuarem a peu fins a la basílica dels Quatre Sants Coronats, originària del segle IV i dedicada a quatre sants i màrtirs anònims. Ens aturarem especialment a l’oratori de Sant Silvestre i coneixerem uns dels millors frescos de Roma. Explicarem la relació entre aquesta basílica i la nissaga dels Borja, ja que va ser molt important per al poder dels papes Borja i un dels seus llocs religiosos més inspiradors.

Acabarem la jornada de visites a l’arxibasílica de Sant Joan del Laterà. És la catedral de Roma i on es troba la seu episcopal del bisbe de Roma, és a dir, el papa. L’edifici és propietat de la Santa Seu i és la més antiga i la basílica major de més alt rang, juntament amb Sant Pere del Vaticà, Santa Maria la Major i Sant Pau Extramurs. És d’estil neoclàssic, però els seus orígens es remunten al segle III. Durant la visita, tindrem l’oportunitat de quedar sorpresos per la seva grandària i majestuositat, i ens servirà com a exemple per explicar el final i la desaparició de la importància de la família Borja. Una vegada acabada la visita a Sant Joan del Laterà, anirem cap a l’aeroport per agafar el vol de tornada cap a Barcelona.

PREU DETALLAT

PREU PER PERSONA PER A SUBSCRIPTORS SÀPIENS EN HABITACIÓ DOBLE: 1.690 EUROS

PREU PER PERSONA PER A NO SUBSCRIPTORS EN HABITACIÓ DOBLE: 1.740 EUROS

SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL: 315 EUROS

EL PREU INCLOU

 • Guiatge i acompanyament de l’historiador i professor Martí Carbonell.
 • Acompanyament de l’historiador i editor de Sàpiens Jordi Creus i Esteve, o de la directora, Clàudia Pujol i Devesa.
 • Vols internacionals amb la companyia aèria Vueling, en classe turista.
 • Transport col·lectiu privat en tots els desplaçaments.
 • 3 nits d’allotjament en el tipus d’habitació escollida a l’hotel.
 • Règim de pensió completa: esmorzars i 3 àpats a l’hotel, i 3 àpats en restaurants, amb aigua (1/2 l) inclosa.
 • Impostos aplicables i taxa turística.
 • Visites incloses:
 • Visita HD PM Roma Antiga
 • Visita HD AM Vaticà
 • Visita HD PM Castell de Sant’Angelo – Monserrat – Plaça Navona
 • Visita HD AM Palau Farnese, Caprarola i Vil·la Lante, Viterbo
 • Visita HD PM Viterbo
 • Visita HD AM Santa Maria la Major – Quatre Sants Coronats i Sant Joan del Laterà
 • Entrades incloses:
  • Colosseu – Fòrum Romà
  • Museus Vaticans
  • Castell de Sant’Angelo
  • Palau Farnese, Caprarola
  • Vil·la Lante, Viterbo
  • Palau dels Priors, Viterbo
  • Oratori de Sant Silvestre (Quatre Sants Coronats)
  • Claustre de Sant Joan del Laterà

EL PREU NO INCLOU

 • Assegurança d’assistència i cancel·lació (opcional).
 • Totes les despeses personals.
 • Tot el que no està descrit com a inclòs sota la llista inclou.

INFORMACIÓ ESTESA DEL VIATGE

VOLS PREVISTOS

1A SORTIDA
Cia Núm. Dia Mes Origen Destinació Sortida Arribada

VY 6108 05 Maig BARCELONA ROMA 09.40 h 11.35 h
VY 6103 08 Maig ROMA BARCELONA 19.05 h 21.00 h

2A SORTIDA
Cia Núm. Dia Mes Origen Destinació Sortida Arribada

VY 6108 09 Maig BARCELONA ROMA 09.40 h 11.35 h
VY 6103 12 Maig ROMA BARCELONA 19.05 h 21.00 h

QUÈ HAS DE SABER

 • Hi haurà dues sortides per a aquest viatge: la primera, del divendres 5 al dilluns 8 de maig, i la segona, del dimarts 9 al divendres 12 de maig.
 • Us podeu inscriure a qualsevol de les dues sortides, però només a una i amb un màxim de dues places per petició.
 • El període d’inscripció s’obrirà a les 12 h del dimarts 14 de febrer i es tancarà el dimarts 21 del mateix mes.
 • La sol·licitud d’inscripció s’ha de fer, exclusivament, emplenant el formulari d’inscripció online que es crearà a aquest efecte, a partir de l’hora i en el dia indicats, i no abans.
 • A cada petició se li assignarà un número d’ordre o registre d’entrada, amb el qual es cobriran les places disponibles, i la resta quedaran en llista d’espera.
 • La reserva quedarà formalitzada amb el pagament del 40% de l’import del viatge, que s’haurà de fer efectiu les 24 hores següents d’haver rebut les instruccions per formalitzar la reserva. Si la formalització no es fa dins de termini, el torn passarà al primer de la llista d’espera.
 • Pagament de l’import restant un mes abans de la sortida.
 • El programa pot variar per necessitats logístiques.

SEGURETAT PER A TU I ELS TEUS

Des de Tarannà Viatges amb Sentit t’oferim, de manera opcional, una assegurança adequada per al teu viatge, i et recomanem que la contractis. Deixa’ns assessorar-te. Mirem per tu i pels teus perquè viatgeu d’una manera segura.

ASSEGURANCES DISPONIBLES
A continuació detallem les assegurances disponibles i recomanades per a aquest viatge:

VIP AUTOR PLUS
Hi ha la possibilitat de contractar una assegurança de viatge que inclou, a més de l’assistència, la cancel·lació (AXA VIP AUTOR PLUS 1500). Aquesta assegurança cobreix fins a 34 supòsits de cancel·lació i, a més, incorpora el cas en què
sigui sobrevinguda per la indisposició del guia acompanyant expert en el tema. Aquesta assegurança té un preu de 130 euros.

En el cas de possibles supòsits que impliquin complicacions i recaigudes de malalties preexistents, cròniques o degeneratives, consulteu-nos. Tenim altres assegurances adaptades a aquestes circumstàncies.
Podeu veure les assegurances disponibles a l’enllaç següent: Assegurances | Viatges Tarannà (taranna.com)
En cas que en vulgueu contractar alguna, ho heu de notificar en el moment de fer la reserva.
Les assegurances de viatge i de cancel·lació opcionals no són serveis turístics que formen part del viatge combinat, ja que es tracta de productes financers que s’activen des del moment de la contractació, per la qual cosa no són reemborsables en cap cas.

ALLOTJAMENT PREVIST

A Tarannà sempre intentem oferir hoteleria que estigui alineada amb els nostres valors en sostenibilitat i qualitat.

Aquest programa té un 100% d’hotels amb bones pràctiques en sostenibilitat.

 • Roma: Hotel H10 Roma Città 4*
  Connexió internet wifi: Sí.
  Bones pràctiques en sostenibilitat: Stay Green és el Pla de Sostenibilitat H10 Hotels. En línia amb el nostre compromís amb la societat i el medi ambient, el seu objectiu és impulsar un model de turisme responsable a totes les nostres destinacions.
  El projecte actual dona continuïtat a l’estratègia engegada l’any 2010 i es basa en quatre grans línies d’actuació per al període 2021-2030, seguint les directrius europees i internacionals i definides estratègicament en tots els àmbits de l’empresa: 0% petjada de carboni, gestió sostenible de l’aigua, consum responsable, comprimís social.
  Més informació a https://www.h10hotels.com/en/company/staygreen

GUIES ACOMPANYANTS

GUIA ACOMPANYANT – HISTORIADOR I PROFESSOR

MARTÍ CARBONELL SALOM

Martí Carbonell Salom (Menorca, 1985) és historiador, arqueòleg i guia de viatges d’autor. Docent i viatger apassionat, està llicenciat en Història i és màster en Arqueologia per la Universitat de Barcelona i màster en la Mediterrània Antiga per la Universitat Oberta de Catalunya. És un bon coneixedor de tot l’entorn mediterrani i un enamorat de les cultures que l’envolten. Ha tingut la sort d’haver fet un bon nombre de viatges per Europa, el nord d’Àfrica, el Pròxim Orient, l’Amèrica Central, Àsia i, sobretot, pels països de la ribera mediterrània, en alguns com a guia de viatges i com a guia acompanyant. És un gran coneixedor de Sardenya, un territori que ha trepitjat diverses vegades i on ha treballat.
Ha fet nombroses excavacions a Menorca, Catalunya, Tunísia i Algèria, així com investigacions històriques i publicacions en relació amb emigracions a Algèria, colonialisme i comerç negrer. Com a docent, treballa a la Universitat de les Illes Balears, en diverses assignatures en els graus de Turisme i Educació Primària. També coordina la Universitat Oberta per a Majors, i és professor d’Història a l’Ateneu de Maó i a l’Escola d’Adults. És membre de la Secció d’Història i Arqueologia de l’Institut Menorquí d’Estudis i de l’Ateneu de Maó.
La seva passió és viatjar, però sobretot difondre coneixements i transmetre la història. Li encanta explicar, compartir experiències amb els alumnes i els companys de viatge, i conèixer gent amb qui conversar. És un enamorat de Menorca i dels Països Catalans, de la seva cultura, la seva llengua i la seva gent.

GUIA ACOMPANYANT – HISTORIADOR I EDITOR DE ‘SÀPIENS’

JORDI CREUS I ESTEVE

Jordi Creus i Esteve (Tremp, Pallars Jussà, 1964) és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. És editor de la revista Sàpiens i vicepresident d’Abacus.
Ha escrit diversos llibres, com Amb dos manilles i un as, botifarra faràs (Pagès editors), El Pirineu perdut (Ara Llibres), Memòria dels Pirineus (Ara Llibres) i Dones contra Franco (Ara Llibres). També és coautor dels llibres Terra i llibertat (Edicions 62) i Història de Catalunya al revés (La Magrana).
Jordi Creus ha estat durant vuit anys director de la revista Sàpiens i ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com ara a Divendres i Tot es mou, de TV3, i a El matí de Catalunya Ràdio, El món a RAC1 i l’Oracle. Actualment col·labora en el programa Catalunya migdia de Catalunya Ràdio i a Estat de Gràcia, de la mateixa emissora, i escriu columnes d’opinió a El Punt Avui i a Nació Digital.

GUIA ACOMPANYANT – PERIODISTA I DIRECTORA DE ‘SÀPIENS’

CLÀUDIA PUJOL I DEVESA

Clàudia Pujol i Devesa (Olot, 1976) és llicenciada en Periodisme per la UAB i màster en Relacions Internacionals pel CIDOB. Des del desembre del 2010 dirigeix la revista de divulgació històrica Sàpiens, i és membre del Consell Rector d’Abacus i del Consell Rector del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC).
És coautora de diversos llibres d’història, com La guerra de Cuba (Pòrtic, 2000) i Dissidents (Dèria, 2007), i autora de llibres de temàtica negra, com Diari d’un forense (Mina, 2007) i En l’escena del crim (Columna, 2010).
Els últims anys, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com Descobrir, Diari Ara i La República; ha estat membre de la Comissió Històrica de l’Ajuntament de Barcelona (2012-2016) i comissària de l’exposició El món del 1714 al MUHBA. Entre el desembre del 2015 i el febrer del 2022, ha estat membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural.

 

CONDICIONS DE CONTRACTACIÓ

40% de l’import total del viatge en concepte de bestreta en el moment de formalitzar la reserva.
L’import restant, com a mínim, 30 dies abans de la sortida del viatge.

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ DELS SERVEIS TERRESTRES

Sense penalització fins a 21 dies abans de la sortida del viatge.
25% de penalització de l’import total de la reserva entre 20 i 9 dies abans de la sortida del viatge.
65% de penalització de l’import total de la reserva entre 8 i 4 dies abans de la sortida del viatge.
100% de penalització de l’import total de la reserva si és en menys de 4 dies de la sortida del viatge.

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ DELS SERVEIS AERIS

Es permetrà la reducció del grup sense penalitzacions en els següents casos i amb el següents percentatges:
De fins al 50% del total del grup fins a noranta (90) dies abans de la sortida del primer vol de la reserva.
De fins al 30% del total del grup fins a noranta (60) dies abans de la sortida del primer vol de la reserva.
De fins al 10% del total del grup fins a noranta (30) dies abans de la sortida del primer vol de la reserva.

Es cas de reduccions de places superiors als percentatges esmentats, s’aplicaran els càrrecs següents:
30% de la tarifa neta si la petició de reducció se sol·licita fins a 60 dies abans del primer vol de la reserva.
50% de la tarifa neta si la petició de reducció se sol·licita entre 59 i 30 dies abans del primer vol de la reserva.
100% de la tarifa neta si la petició de reducció se sol·licita entre 29 i 0 dies abans del primer vol de la reserva.

INFORMACIÓ D’INTERÈS

REQUISITS PER VIATJAR
Els viatgers han de tenir la documentació necessària per fer el viatge, en aquest cas, el DNI vigent a l’hora de volar.

PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA
Hem de disposar d’informació del viatger o dels menors que tingui a càrrec que es trobin en les circumstàncies següents: persones amb mobilitat reduïda (per motius de discapacitat física, sensorial o de l’aparell motor; permanent o temporalment; discapacitat o deficiència intel·lectual, o qualsevol altra causa de discapacitat, o per l’edat, i que la seva situació requereixi una atenció adequada i l’adaptació del servei a les seves necessitats particulars).

MESURES DE SEGURETAT HIGIENICO SANITÀRIES PER A LA PREVENCIÓ DE LA COVID-19

Des de Tarannà Viatges amb Sentit vetllem per garantir l’aplicació de les mesures de seguretat higienico sanitàries més exigents per prevenir la covid-19 en els nostres viatges. Aquest és el nostre nou repte, que reforça el compromís amb la seguretat dels nostres viatgers. Aquestes mesures es fonamenten en el compliment, per part de tots els proveïdors implicats, de la normativa vigent en el seu àmbit i de l’aplicació de les noves tecnologies per minimitzar riscos. En aquest sentit, i perquè sabem que cada viatge i cada destinació són diferents, a continuació us informem de les mesures específiques aplicables:

ABANS DEL VIATGE:
SIGNATURA DEL CONTRACTE DE VIATGE: D’acord amb el nostre compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, apostem per la reducció de l’ús del paper i per la signatura del contracte de viatge de manera online i segura.

REUNIÓ INFORMATIVA: La reunió per presentar el viatge i explicar-ne l’organització, els horaris i les recomanacions, a més d’atendre els possibles dubtes, es farà per videoconferència grupal.

ENVIAMENT DE MARXANDATGE: L’enviament de qualsevol informació impresa, material informatiu del viatge o marxandatge associat es farà per missatgeria a casa vostra.

ENTREGA DE DOCUMENTACIÓ: D’acord amb el nostre compromís per una oficina verda totes les entregues de documentació es faran de manera online.

DURANT EL VIATGE:
AL PUNT DE TROBADA A L’AEROPORT, EL DIA DE LA SORTIDA:
Abans de començar els procediments aeroportuaris, es prendrà la temperatura de totes les persones mitjançant un termòmetre d’infrarojos homologat. En cas que la mesura aporti indicis de simptomatologia de covid-19, es denegarà l’accés a aquella persona i, per tant, no podrà acompanyar el grup. La persona podria reincorporar-se al viatge en el moment que pugui aportar un certificat mèdic negatiu de covid-19.
Es donarà a cada persona 1 mascareta higiènica de protecció reutilitzable UNE-0065.

A L’AEROPORT:
NO és obligatori l’ús de mascareta.
Són aplicables totes les mesures que l’operador aeroportuari AENA aplica a tots els seus aeroports. Més informació: http://aena.es/es/informacioncovid19coronavirusaeropuertosyvuelos.html

A L’AVIÓ:
Sí que és obligatori l’ús de mascareta.
Igualment, són aplicables totes les mesures que la companyia aèria VUELING aplica en els seus vols. Per a més informació: https://www.vueling.com/es/pasajeros/covid-prevention-and-measures

SOSTENIBILITAT EN EL VIATGE

SOSTENIBILITAT EN AQUESTA SORTIDA

El desig de Tarannà és fer felices a les PERSONES als viatges, oferint experiències i vivències úniques amb la màxima seguretat i qualitat, i conjuntament amb els nostres viatgers i oficines a la destinació, aconseguir una fita, el Turisme Sostenible. Aquesta fita és una camí per recórrer, en el que tots hem d’intervenir.

PETJADA DE CARBONI DEL VIATGE

Amb el teu viatge estàs afegint un arbre MÉS al Bosc Viatger de Tarannà.
T’informem que la petjada de carboni mitjana del viatge és de: 0,18 Tn de CO2.
Aquest càlcul mitjà s’ha fet a partir de les dades que van publicar el Banc Mundial, Expansión, Statista i la Calculadora CO2 de Tarannà.
Per fer el càlcul, s’ha valorat una mitjana del transport i els serveis terrestres del viatge.
El teu arbre creixerà al projecte “Viu de Llevata” ubicat a Pont de Suert (Lleida).

OFICINA RECEPTIVA A DESTINACIÓ

Seleccionem els proveïdors que ens ofereixen la qualitat que desitgem per als nostres viatgers. Viatjar amb seguretat i gaudir d’unes merescudes vacances són prioritats per a nosaltres. Treballem aquesta destinació amb proveïdors que compleixen amb aquests valors de qualitat i servei.

Comparte esta página:
Síguenos: