93 411 83 73

HORAS CONCERTADAS LUNES A VIERNES DE 10h a 18h

Viatge a Malta. En grup. Amb la revista Sàpiens


La revista SÀPIENS i TARANNÀ VIATGES AMB SENTIT organitzem conjuntament, del 10 al 13 i del 17 al 20 d’octubre, un viatge exclusiu en grup a Malta. Un viatge en què coneixerem el passat comú entre Catalunya i aquesta petita illa mediterrània i descobrirem l’impactant patrimoni que atresora. Rememorarem la conquesta catalana de Malta i la petja que van deixar el cavallers de l’orde de Sant Joan a l’arxipèlag. Podrem recórrer les antigues ciutats de La Valletta, Birgu i Mdina i admirar el seu impactant i imponent Gran Port. Coneixerem també els seus temples megalítics i l’illa de Gozo.

El viatge tindrà un equip de guies d’excepció: l’editor de la revista Sàpiens, l’historiador Jordi Creus, o la seva directora, la periodista Clàudia Pujol, i l’historiador i professor Martí Carbonell.

El primer dia, recorrerem l’antiga ciutat de Birgu tot passejant pels seus carrers estrets, i veurem els albergs dels antics cavallers hospitalers juntament amb la immensa fortificació de Sant Àngel. L’endemà, travessarem l’illa per conèixer la cultura megalítica maltesa, única al món. Visitarem l’església de Mosta i la resta del dia caminarem pels carrers de La Valletta, on quedarem bocabadats amb el Gran Port, i on veurem l’alberg d’Aragó i la Casa de Catalunya. Amb especial atenció, entrarem a la cocatedral de Sant Joan per veure la capella d’Aragó i la tomba dels Grans Mestres catalans, com Ramon Cotoner, així com altres cavallers dels Països Catalans. L’endemà, serà el torn de l’antiga capital, Mdina. Hi coneixerem la ciutat emmurallada amb els seus bastions i la cocatedral de Sant Pau. A continuació, una breu passejada pel centre de Rabat ens portarà a les catacumbes de Sant Pau, una necròpolis impressionant. Acabarem el nostre dia agafant un ferri que ens portarà a Gozo, on visitarem la ciutadella de Victòria i l’església de Sant Jordi.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 • Sortida: 10 i 17 d’octubre del 2022
 • Durada: 4 dies
 • Grup mínim: 22 persones
 • Grup màxim: 25 persones

PUNTS FORTS DEL VIATGE

 • Complet viatge de 4 dies i 3 nits amb dues sortides, totes dues el mes d’octubre, amb tot inclòs.
 • Viatge historicocultural organitzat amb la col·laboració de SÀPIENS.
 • Acompanyament de l’editor o la directora de SÀPIENS, en Jordi Creus o la Clàudia Pujol.
 • Guiatge per part de l’historiador i professor Martí Carbonell.
 • Recorregut interpretat per les ciutats de Birgu, Mdina i Victòria.
 • Visita a la cocatedral de Sant Joan de La Valleta, amb les tombes dels Grans Mestres de la Casa Cotoner.
 • Coneixerem els albergs d’Aragó de Birgu i La Valleta juntament amb la Casa de Catalunya.
 • Visita als temples megalítics de Hgar Qim i Mjandra, monuments de la cultura prehistòrica maltesa.
 • Passeig per La Valleta i explicació de les relacions històriques, culturals i lingüístiques amb el nostre país.
 • Travessa en ferri entre les illes de Malta i Gozo.
 • Gaudirem de la curiosa gastronomia maltesa, amb sabors d’arreu de la Mediterrània.

RESUM DEL VIATGE

DIA 1 // 10-17 D’OCTUBRE: BARCELONA – MALTA – BIRGU – SLIEMA
DIA 2 // 11-18 D’OCTUBRE: SLIEMA – QRENDI – MOSTA – LA VALLETTA – SLIEMA
DIA 3 // 12-19 D’OCTUBRE: SLIEMA – MDINA – RABAT – VICTÒRIA – SLIEMA
DIA 4 // 13-20 D’OCTUBRE: SLIEMA – MALTA – BARCELONA

 

INSCRIU-TE O DEMANA INFORMACIÓ

«Només es tramitaran les sol·licituts d’inscripció rebudes dins del període d’inscripció, que s’obrirà a les 12 h del dimarts 12 de juliol i es tancarà el dimarts 19 del mateix mes.»
Data de sortida*
Nº de persones*

Sóc subscriptor del Sàpiens*

* Camps requerits

 


ITINERARI

(E) ESMORZAR (D) DINAR (S) SOPAR

DIA 1 // 10-17 D’OCTUBRE: BARCELONA – MALTA – BIRGU – SLIEMA (- , D , S)


Birgu i la conquesta catalana de Malta
Arribada a l’aeroport internacional de Malta-Luqa. Breu trasllat al poble de Birgu, també conegut com a Victoriosa, i que es troba al sud del Gran Port de Malta. Després de dinar, iniciarem el nostre recorregut a peu fins al fort de Sant Àngel, una de les imponents fortificacions a l’entrada del Gran Port. Mentre admirem les vistes, explicarem la conquesta catalana de Malta i la història dels cinc segles de presència catalana a l’arxipèlag. Parlarem de com els catalans arriben a Malta arran de les Vespres Sicilianes i com Pere II el Gran obté l’illa gràcies a la batalla naval de Malta del 1283 i a la victòria de l’almirall Roger de Llúria davant dels francesos. Veurem les dificultats que va tenir la corona catalanoaragonesa per controlar el territori, en especial el fort de Sant Àngel, i com Roger de Flor, cap dels almogàvers, va esdevenir senyor de Malta abans d’emprendre l’expedició cap a l’imperi bizantí.

 

A continuació, recorrerem tranquil·lament el centre del petit poblet de Birgu i començarem a explicar la segona gran història relacionada amb casa nostra: l’arribada dels cavallers de l’orde de Sant Joan, i ho farem admirant l’Alberg d’Aragó, seu dels cavallers catalans que es traslladaven a Malta. Acabarem el recorregut per Birgu al seu passeig marítim i a la curiosa església de Sant Llorenç. Després anirem cap a Sliema, ciutat on es troba el nostre hotel, farem els tràmits de recepció i, després d’un breu temps lliure, l’editor o la directora de Sàpiens ens faran una xerrada sobre un dels grans motius d’aquest viatge: les petjades catalanes a l’illa de Malta al llarg de la història. Acte seguit, ens traslladarem a sopar a un restaurant proper per començar a tastar la gastronomia local. Allotjament i nit a Sliema.

 

 

DIA 02 // 11-18 D’OCTUBRE: SLIEMA – QRENDI – MOSTA – LA VALLETTA – SLIEMA (E , D , S)


Temples maltesos i el patrimoni de La Valletta
Després d’esmorzar, començarem el programa de visites del matí amb un curt trasllat a la costa oest de Malta per conèixer dos temples maltesos neolítics i de l’edat del bronze. La cultura megalítica maltesa és única al món, i als jaciments de Hagar Qim i Mjandra podrem conèixer-la i explicar-la. Sabrem qui van ser els primers maltesos i d’on es creu que provenien, com construïen aquestes estructures impactants, com s’organitzaven com a societat i quina religió professaven. Veurem que es tracta d’una cultura prehistòrica encara molt desconeguda, i ho farem en un entorn magnífic, envoltats de penya-segats i amb vistes a la petita illa deshabitada de Filfla. Seguidament, anirem cap al centre de l’illa per visitar el poble de Mosta. Allà veurem la Rotunda, una església neoclàssica del segle XVII, amb la tercera cúpula més gran d’Europa.

 

Acte seguit, ens traslladarem fins a La Valletta, la capital del petit estat de Malta. Abans de dinar, visitarem la cocatedral de Sant Joan, amb exteriors d’estil neoclàssic, però amb un interior completament barroc. Decorada pels Grans Mestres de l’ordre de Malta, hi veurem les capelles dels cavallers i els seus mausoleus. La més impactant és la d’Aragó, on hi ha enterrats Grans Mestres com el mallorquí Rafel Cotoner i d’Olesa, així com els catalans Ramon Perellós i Rocafull i Raimon Despuig, juntament amb altres cavallers dels Països Catalans, l’Aragó i Navarra. A l’oratori i just al davant de la pintura de Caravaggio “Decapitació de Sant Joan Baptista” llegirem l’única petjada escrita en català que trobem en tot Malta: la tomba del cavaller mallorquí Nicolau Abrí Dezcallar, Gran Prior de Catalunya. Després d’un típic àpat maltès, prosseguirem amb la visita pel casc nucli de La Valletta, amb la visita exterior (actualment s’està restaurant) del Palau dels Grans Mestres, la basílica del Carme i la catedral protestant de Sant Pau, fins arribar al davant de l’Alberg d’Aragó, lloc d’estada de tots els cavallers catalans que trepitjaven Malta a partir del segle XVI. Just al costat de l’Alberg, podrem veure la Casa de Catalunya, avui una de les oficines del primer ministre maltès. Acabarem el recorregut per la capital davant el fort de Sant Elm i els jardins Upper i Lower Barrakka, per gaudir de les vistes impressionants del Gran Port i explicar el gran setge de 1565. Tornarem cap a l’hotel amb el ferri que connecta La Valletta i Sliema, on posteriorment soparem i agafarem forces per a l’endemà. Allotjament i nit a Sliema.

 

DIA 03 // 12-19 D’OCTUBRE: SLIEMA – MDINA – RABAT – VICTÒRIA – SLIEMA (E , D , S)


Mdina, l’antiga capital, i Gozo, l’illa del nord
Sortirem de Sliema en direcció al centre de l’illa en un breu trasllat en autobús. Arribarem a Mdina on recorrerem el nucli antic de l’antiga capital de Malta, abans que es fundés La Valletta. A la cocatedral de Sant Pau, explicarem la relació d’aquest sant amb les illes malteses, i ens perdrem pels seus carrerons estrets de la ciutat, els bastions i les muralles. Allà evocarem el passat català de l’illa i aprofitarem per explicar les petjades catalanes en la toponímia i la llengua malteses. Serà un bon moment, també, per parlar de la situació del maltès a l’illa, la llengua oficial, juntament amb l’anglès. Deixant la ciutadella de Mdina, entrarem al raval que va créixer cap al sud, que avui es coneix com a Rabat. Després d’una breu caminada, entrarem a les catacumbes de Sant Pau, un complex espectacular de tombes subterrànies paganes, jueves i cristianes, d’entre els segles III i VI, on observarem alguns dels seus gravats a les parets, amb creus, menoràs i vaixells. Es tracta d’una gran necròpolis amb més d’una vintena d’hipogeus.

Tornarem a pujar a l’autobús i ens traslladarem a la costa nord. Arribarem a l’estació marítima de Cirkewwa i pujarem a un ferri que, en trenta minuts, ens traslladarà a la segona illa més gran de l’arxipèlag maltès: Gozo (o Ghawdex en malti). Durant el trajecte, tindrem unes vistes excel·lents del paisatge i del canal de Gozo, i passarem pel davant de la tercera illa més gran: Comino (o Kemmuna), pràcticament deshabitada, però amb la platja més famosa de les illes malteses: Blue Lagoon. Arribats a l’estació marítima de Mgarr, anirem cap a un restaurant a tastar la gastronomia gozitana. Després de dinar, arribarem a la capital de l’illa, Victòria, i pujarem a la Cittadella, una petita ciutat emmurallada just al centre de l’illa de Gozo. A la ciutadella, visitarem la catedral de l’Assumpció i les ruïnes de l’antiga ciutat, i, des dels seus bastions, podrem veure gairebé tota la superfície de l’illa. Després baixarem fins a Victòria, on veurem el barri i l’església de Sant Jordi.

Després de visitar Victòria i l’illa de Gozo, tornarem cap al port de Mgarr per agafar el ferri de tornada cap a Malta. Després d’un trajecte de poc més de cinquanta minuts, arribarem al nostre hotel de Sliema. Acabarem la jornada sopant en un restaurant local, on continuarem tastant la gastronomia maltesa. Allotjament i última nit a Sliema.

DIA 04 // 13-20 D’OCTUBRE: SLIEMA – MALTA – BARCELONA (E , – , -)


Tornada a Barcelona
Després d’esmorzar, farem el check-out de l’hotel i anirem cap a l’aeroport per agafar el vol de tornada cap a Barcelona.

 

 

PREU DETALLAT

PREU PER PERSONA PER A SUBSCRIPTORS SÀPIENS EN HABITACIÓ DOBLE: 1.590 EUROS

PREU PER PERSONA PER A NO SUBSCRIPTORS EN HABITACIÓ DOBLE: 1.640 EUROS

SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL: 195 EUROS

EL PREU INCLÒU

 • Guiatge i acompanyament de l’historiador i professor Martí Carbonell.
 • Acompanyament de l’historiador i editor de SÀPIENS Jordi Creus i Esteve, o bé de la directora, Clàudia Pujol i Devesa.
 • Vols internacionals amb la companyia aèria Vueling, en classe turista.
 • 3 nits d’allotjament en el tipus d’habitació escollida a l’hotel AX The Victoria 4*.
 • Transport col·lectiu privat en tots els desplaçaments.
 • Ferris La Valletta-Sliema, Cirkewwa-Mgarr i Mgarr-Cirkewwa.
 • Règim de pensió completa: esmorzars a l’hotel i dinars i sopars en restaurants típics, amb aigua i inclosa.
 • Impostos aplicables i taxa turística.
 • Visites i activitats de pagament incloses:
  • Fort de Sant Àngel, Birgu.
  • Jaciments de Hagar Qim i Mnajdra, Qrendi.
  • Mosta Rotunda, Mosta.
  • Cocatedral de Sant Joan, La Valletta.
  • Fort de Sant Elm, La Valleta.
  • Cocatedral de Sant Pau, Mdina.
  • Catacumbes de Sant Pau, Rabat.

EL PREU NO INCLÒU

 • Assegurança d’assistència i cancel·lació (opcional).
 • Durant els àpats, begudes que no siguin aigua.
 • Totes les despeses personals.
 • Tot el que no està descrit com a inclòs sota la llista inclou.

INFORMACIÓ ESTESA DEL VIATGE

VOLS PREVISTOS

1a sortida
Cia. Núm. Dia Mes Origen Destinació Sortida Arribada
VY 8742 10 Octubre BARCELONA MALTA 10.15 12.25
VY 8741 13 Octubre MALTA BARCELONA 10.25 12.40

2a sortida
Cia. Núm. Dia Mes Origen Destinació Sortida Arribada
VY 8742 17 Octubre BARCELONA MALTA 10.15 12.25
VY 8741 20 Octubre MALTA BARCELONA 10.25 12.40

QUÈ HAS DE SABER

• Hi haurà dues sortides per a aquest viatge: la primera, del dilluns 10 al dijous 13 d’octubre, i la segona, del dilluns 17 al dijous 20 d’octubre.
• Us podeu inscriure a qualsevol de les dues sortides, però només a una i amb un màxim de dues places per petició.
• El període d’inscripció s’obrirà a les 12 h del dimarts 12 de juliol i es tancarà el dimarts 19 del mateix mes.
• La sol·licitud d’inscripció s’ha de fer, exclusivament, emplenant el formulari d’inscripció online que es crearà per aquest efecte, a partir de l’hora i en el dia indicats, i no abans.
• A cada petició se li assignarà un número d’ordre o registre d’entrada amb el qual es cobriran les places disponibles, i la resta quedaran en llista d’espera.
• La reserva quedarà formalitzada amb el pagament del 50% de l’import del viatge i, si és el cas, el preu total de l’assegurança opcional contractada, que s’haurà de fer efectiu les 24 hores següents d’haver rebut les instruccions per formalitzar la reserva. Si la formalització no es fa dins de termini, el torn passarà al primer de la llista d’espera.
• El pagament de l’import restant es farà, com a molt tard, un mes abans de la sortida.
• El programa pot variar per necessitats logístiques.

SEGURETAT PER A TU I ELS TEUS

Des de Tarannà Viatges amb Sentit t’oferim, de manera opcional, una assegurança adequada per al teu viatge, i et recomanem que la contractis. Deixa’ns assessorar-te. Mirem per tu i pels teus perquè viatgeu d’una manera segura.

ASSEGURANCES DISPONIBLES
A continuació detallem les assegurances disponibles i recomanades per a aquest viatge:

VIP AUTOR PLUS

Hi ha la possibilitat de contractar una assegurança de viatge que inclou, a més de l’assistència, la cancel·lació (AXA VIP AUTOR PLUS 1500). Aquesta assegurança cobreix fins a 34 supòsits de cancel·lació i, a més, incorpora el cas en què sigui sobrevinguda per la indisposició del guia acompanyant expert en el tema. Aquesta assegurança té un preu de 50€.

En el cas de possibles supòsits que impliquin complicacions i recaigudes de malalties preexistents, cròniques o degeneratives, consulteu-nos. Tenim altres assegurances adaptades a aquestes circumstàncies.

Totes les nostres assegurances inclouen la covid-19, que la companyia AXA entén com a malaltia greu.

Podeu veure les assegurances disponibles a l’enllaç següent: Assegurances | Viatges Tarannà (taranna.com)

En cas que en vulgueu contractar alguna, ho heu de notificar en el moment de fer la reserva.

Les assegurances d’assistència i cancel·lació NO són serveis turístics que formin part del viatge combinat, ja que es tracta de productes financers que s’activen des del moment de la contractació. Per aquest motiu, NO són reemborsables en cap cas.

ALLOTJAMENT PREVIST

A Tarannà sempre intentem oferir hoteleria que estigui alineada amb els nostres valors en sostenibilitat i qualitat.

Aquest programa té un 100% d’hotels amb bones pràctiques en sostenibilitat.

 • Sliema: Hotel AX The Victoria 4*
  Connexió internet wifi: Sí.
  Bones pràctiques en sostenibilitat: Aplica un Pla de Mobilitat Verda per als hostes, els empleats, els visitants, els proveïdors i els socis comercials, per fomentar l’ús d’opcions de mobilitat verda. El Grup AX té redactada una política ECO i l’aplica, que inclou a tots els seus departaments: els serveis de neteja, amb la separació de residus, reutilització de llençols trencats, instal·lació de targetes ecològiques informatives; a la cuina, amb bones pràctiques per a l’estalvi d’aigua i energia; el manteniment, amb programadors i temporitzadors per a l’estalvi energètic; les compres, supervisant patrons de consum per evitar malbarataments, escollint proveïdors amb política mediambiental avalada i triant productes respectuosos amb el medi ambient i de baix consum; l’administració, vigilant el consum de papereria i minimitzant les carpetes de plàstic, valorant la necessitat d’impressió de documents i prioritzant-ne la digitalització i la compartició, entre d’altres. Han obtingut la certificació mediambiental ECO Certification atorgada per l’Autoritat de Turisme de Malta i reconeguda per la Global Sustainable Tourism Council.
  Més informació a https://victoriahotel.com/
  Per a més informació de l’ECO Certification: https://www.mta.com.mt/en/eco-certification
  Per a més informació del Global Sustainable Tourism Council: https://www.gstcouncil.org/

GUIES ACOMPANYANTS

GUIA ACOMPANYANT – HISTORIADOR I PROFESSOR

MARTÍ CARBONELL SALOM

Martí Carbonell Salom (Barcelona, 1985), historiador, arqueòleg i guia de viatges d’autor. Docent i viatger apassionat, està llicenciat en Història i és màster en Arqueologia per la Universitat de Barcelona i màster en la Mediterrània Antiga per la Universitat Oberta de Catalunya. És un bon coneixedor de tot l’entorn mediterrani i un enamorat de les cultures que l’envolten. Ha tingut la sort d’haver fet un bon nombre de viatges per Europa, el nord d’Àfrica, el Pròxim Orient, l’Amèrica Central, Àsia i, sobretot, pels països de la ribera mediterrània, en alguns com a guia de viatges i com a guia acompanyant. És un gran coneixedor de Sardenya, un territori que ha trepitjat diverses vegades i on ha treballat.
Ha fet nombroses excavacions a Menorca, Catalunya, Tunísia i Algèria, així com investigacions històriques i publicacions en relació amb emigracions a Algèria, colonialisme i comerç negrer. Com a docent, treballa a la Universitat de les Illes Balears, en diverses assignatures als graus de Turisme i Educació Primària. També coordina la Universitat Oberta per a Majors, i és professor d’Història a l’Ateneu de Maó i a l’Escola d’Adults. És membre de la Secció d’Història i Arqueologia de l’Institut Menorquí d’Estudis i de l’Ateneu de Maó.
La seva passió és viatjar, però sobretot difondre coneixements i transmetre la història. Li encanta explicar, compartir experiències amb els alumnes i els companys de viatge, i conèixer gent amb qui conversar. És un enamorat de Menorca i dels Països Catalans, de la seva cultura, la seva llengua i la seva gent.

GUIA ACOMPANYANT – HISTORIADOR I EDITOR DE ‘SÀPIENS’

JORDI CREUS I ESTEVE

Jordi Creus i Esteve (Tremp, el Pallars Jussà, 1964) és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. És editor de la revista Sàpiens i vicepresident d’Abacus, l’empresa que, entre d’altres, edita les revistes Sàpiens, Descobrir Catalunya, Arrels, Cuina i Petit Sàpiens.
Ha escrit diversos llibres, com Amb dos manilles i un as, botifarra faràs (Pagès Editors), El Pirineu perdut (Ara Llibres), Memòria dels Pirineus (Ara Llibres) i Dones contra Franco (Ara Llibres). També és coautor dels llibres Terra i llibertat (Edicions 62) i Història de Catalunya al revés (La Magrana).
Jordi Creus va ser durant vuit anys director de la revista Sàpiens i ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com ara en els programes Divendres i Tot es mou, de TV3, i El matí de Catalunya Ràdio i L’oracle, de Catalunya Ràdio, i El món a RAC1, de RAC1. Actualment col·labora diàriament amb El matí de Catalunya Ràdio.

GUIA ACOMPANYANT – PERIODISTA I DIRECTORA DE ‘SÀPIENS’

CLÀUDIA PUJOL I DEVESA

Clàudia Pujol i Devesa (Olot, la Garrotxa, 1976) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Relacions Internacionals pel CIDOB. És directora de la revista Sàpiens i membre del Consell Rector d’Abacus, la cooperativa de referència de Catalunya.
És coautora de diversos llibres d’història, com La guerra de Cuba (Pòrtic, 2000) i Dissidents (Dèria, 2007), i autora de llibres de temàtica negra, com Diari d’un forense (Mina, 2007) i En l’escena del crim (Columna, 2010).
Els últims anys, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació: a les revistes Cuina i Descobrir, al diari Ara i al setmanari La República. Ha estat membre de la Comissió Històrica de l’Ajuntament de Barcelona i comissària de l’exposició El món del 1714, al MUHBA. Fins al febrer del 2021, ha estat vicepresidenta segona d’Òmnium Cultural.

 


Mira el viatge a la web de Sàpiens


 

CONDICIONS DE CONTRACTACIÓ

• 50% de l’import total del viatge en concepte de bestreta en el moment de formalitzar la reserva i, si és el cas, el preu total de l’assegurança opcional contractada.
• L’import restant, com a mínim, 30 dies abans de la sortida del viatge.

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ DE L’HOTEL

Es permetrà la reducció del grup en els següents casos i amb el següents percentatges i penalitzacions:
• De fins al 15% del total del grup fins a quaranta-cinc (45) dies abans de l’arribada del grup, sense càrrec. En cas de reduccions de places superiors al percentatge esmentat, hi haurà una penalització equivalent al 40% de l’allotjament cancel·lat.
• De fins al 10% del total del grup de quaranta-cinc (44) a trenta (30) dies abans de l’arribada del grup, sense càrrec. En cas de reduccions de places superiors al percentatge esmentat, hi haurà una penalització equivalent al 60% de l’allotjament cancel·lat.
• De fins al 5% del total del grup de vint-i-nou (29) a quinze (15) dies abans de l’arribada del grup, sense càrrec. En cas de reduccions de places superiors al percentatge esmentat, hi haurà una penalització equivalent al 80% de l’allotjament cancel·lat.
• Les cancel·lacions i/o els no-shows rebuts catorze (14) dies abans de l’arribada del grup tindran una penalització del 100%.

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ DELS SERVEIS TERRESTRES (MENYS L’HOTEL)

Es permetrà la reducció del grup en els següents casos i amb el següents percentatges i penalitzacions:
• De fins al 10% del total dels serveis prereservats fins a trenta (30) dies abans de l’arribada del grup, sense càrrec. En cas de reduccions superiors als percentatge esmentat, hi haurà una penalització equivalent al 40% de l’ingrés total previst per la reducció.
• De fins al 5% del total dels serveis prereservats de vint-i-nou (29) a quinze (15) dies abans de l’arribada del grup, sense càrrec. En cas de reduccions superiors als percentatge esmentat, hi haurà una penalització equivalent al 75% de l’ingrés total previst per la reducció.
• Les cancel·lacions i/o els no-shows rebuts catorze (14) dies abans de l’arribada del grup tindran una penalització del 100%.

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ DELS SERVEIS AERIS

Es permetrà la reducció del grup sense penalitzacions en els següents casos i amb el següents percentatges:
• De fins al 10% del total del grup fins a trenta (30) dies abans de la sortida del primer vol de la reserva.

Es cas de reduccions de places superiors als percentatges esmentats, s’aplicaran els càrrecs següents:
• 50% de la tarifa neta si la petició de reducció se sol·licita fins a 30 dies abans del primer vol de la reserva.
• 100% de la tarifa neta si la petició de reducció se sol·licita entre 29 i 0 dies abans del primer vol de la reserva.

INFORMACIÓ D’INTERÈS

REQUISITS PER VIATJAR
Els viatgers han de tenir la documentació necessària per fer el viatge, en aquest cas, el DNI vigent a l’hora de volar.

REQUISITS D’ENTRADA A MALTA
• Estar en disposició del certificat digital de la UE vigent entre els 14 dies i fins als 9 mesos després d’haver completat la vacunació bàsica contra la covid-19, o després de la dosi de reforç.
• O disposar d’una prova diagnòstica negativa PCR feta 72 hores abans de l’arribada o d’antígens de 24 hores.
• O disposar d’una prova de recuperació de la covid-19 amb vigència de 14 dies i fins a 6 mesos després de la PCR o la prova d’antígens positiva.

REQUISITS DE TORNADA A CATALUNYA
Cap requisit.

Les condicions dels requisits, tant d’entrada com de tornada, s’estableixen el dia que es redacta aquest document (07.06.22) i poden patir canvis a escala nacional, regional o municipal en qualsevol moment.

IDIOMA
A Malta hi ha dos idiomes oficials, el maltès (o malti), considerat l’idioma nacional, i l’anglès, llengua cooficial. L’idioma d’ús quotidià de la població és el maltès, l’única llengua semítica d’Europa i escrita en abecedari llatí, mescla d’àrab, italià, anglès, francès i català. L’anglès és la llengua que es fa servir majoritàriament en el sector oficial, i també en el turístic.

RELIGIÓ
El país és extremadament religiós. La constitució maltesa reconeix l’Església catòlica apostòlica i romana com a religió de l’Estat. Es calcula que un 97% de la població és creient, i que la majoria professa el cristianisme. Les més de 300 esglésies al petit arxipèlag ens ho testimonien.

MONEDA
La moneda d’ús corrent a Malta és l’euro, la mateixa divisa que s’emprem a Catalunya.

HORA
Malta té l’hora de l’Europa Central (CET, de l’anglès Central European Time), que correspon al fus horari UTC+1 a l’hivern i UTC+2 a l’estiu, per la qual cosa, a Catalunya sempre tindrem la mateixa hora respecte al territori maltès.

GEOGRAFIA I CLIMA
Malta està situada just al centre del mar Mediterrani, a escassos 85 quilòmetres al sud de Sicília, a 310 quilòmetres de Tunísia i a 350 quilòmetres de Líbia. Entre totes les illes sumen una superfície de tan sols 316 quilòmetres quadrats, amb una població de 480.000 habitants. És un dels estats més densament poblats del món amb 1.500 habitants per quilòmetre quadrat, i una illa molt construïda.
El clima maltès és típicament temperat mediterrani i pot ser similar al de la costa catalana, amb hiverns lleugerament plujosos, frescos i ventosos, i estius molt calorosos, secs i amb una humitat elevada. Les mitjanes anuals de temperatura són de 25 ºC de màxima i de 14 ºC de mínima, amb puntes de 35 ºC de màxima a l’estiu i de fins a 7 ºC de mínima a l’hivern.

GASTRONOMIA
El menjar maltès és peculiar. Es tracta d’una mescla de receptes italianes i anglosaxones, amb trets àrabs i també catalans. Un dels plats estrella és el fenek, conill estofat o a la planxa, la hobza i la timpana. Per postres l’imqaret i el helwa tat-tork. I per beure s’ha de tastar el vi local, produït amb varietats de raïms autòctones de l’illa.

PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA
Hem de disposar d’informació dels viatgers o dels menors que tinguin a càrrec que es trobin en les circumstàncies següents: persones amb mobilitat reduïda (per motius de discapacitat física, sensorial o de l’aparell motor; permanent o temporalment; discapacitat o deficiència intel·lectual, o qualsevol altra causa de discapacitat, o per l’edat, i que la seva situació requereixi una atenció adequada i l’adaptació a les seves necessitats particulars del servei).

MESURES DE SEGURETAT HIGIENICO-SANITÀRIES PER A LA PREVENCIÓ DE LA COVID-19

Des de Tarannà Viatges amb Sentit vetllem per garantir l’aplicació de les mesures de seguretat higienicosanitàries més exigents per prevenir la covid-19 en els nostres viatges. Aquest és el nou repte que tenim, que reforça el compromís amb la seguretat dels nostres viatgers. Aquestes mesures es fonamenten en el compliment, per part de tots els proveïdors implicats, de la normativa vigent en el seu àmbit i de l’aplicació de les noves tecnologies per minimitzar riscos. En aquest sentit, i perquè sabem que cada viatge i cada destinació són diferents, a continuació us informem de les mesures específiques aplicables:

Abans del viatge i per tal d’evitar desplaçaments a les nostres oficines i minimitzar riscos:

 • SIGNATURA DEL CONTRACTE DE VIATGE: D’acord amb el nostre compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, apostem per la reducció de l’ús del paper i per la signatura del contracte de viatge de manera online i segura.
 • REUNIÓ INFORMATIVA: La reunió per presentar el viatge i explicar-ne l’organització, els horaris i les recomanacions, a més d’atendre els possibles dubtes, es farà per videoconferència grupal.
 • ENVIAMENT DE MARXANDATGE: L’enviament de qualsevol informació impresa, material informatiu del viatge o marxandatge associat es farà per missatgeria a casa vostra.
 • LLIURAMENT DE DOCUMENTACIÓ: D’acord amb el nostre compromís per una oficina verda i lliure de covid-19, totes les entregues de documentació es faran de manera online.

També es prendran les mesures següents:

 • A L’AEROPORT:
  • NO és obligatori l’ús de mascareta.
  • Són aplicables totes les mesures que l’operador aeroportuari AENA aplica a tots els seus aeroports. Més informació: http://aena.es/es/informacioncovid19coronavirusaeropuertosyvuelos.html
 • A L’AVIÓ:
  • SÍ que és obligatori l’ús de mascareta.
  • Igualment, són aplicables totes les mesures que la companyia aèria VUELING aplica en els seus vols. Per a més informació: https://www.vueling.com/es/pasajeros/covid-prevention-and-measures
 • A L’AUTOCAR:
  • NO serà obligatori l’ús de mascareta.
  • Es disposarà de gels hidroalcohòlics per mantenir una higiene de les mans correcta i un contenidor específic per al rebuig sanitari.
  • Diàriament, es netejarà el vehicle amb productes específics i, en especial, els passamans.
 • ALS RESTAURANTS:
  • NO serà obligatori l’ús de mascareta.
  • L’establiment disposarà de gels hidroalcohòlics al l’accés.
 • A L’HOTEL:
  • Protocols i material de protecció personal (p.e., hidrogels a la recepció i els menjadors).
  • Disposa de protocols de neteja i desinfecció sistemàtica de les claus, terminals de pagament, etc.
  • Protocols de seguretat i salut per als treballadors.
 • EN LES ACTIVITATS I LES VISITES PROGRAMADES:
  • Durant tot el programa de visites, i quan calqui, es farà servir un sistema de radioguiatge, amb el qual els membres del grup podran mantenir la distància de seguretat interpersonal amb facilitat mentre escolten les explicacions a través dels auriculars.

SOSTENIBILITAT EN EL VIATGE

SOSTENIBILITAT EN AQUESTA SORTIDA

El desig de Tarannà és fer felices a les PERSONES als viatges, oferint experiències i vivències úniques amb la màxima seguretat i qualitat, i conjuntament amb els nostres viatgers i oficines a la destinació, aconseguir una fita, el Turisme Sostenible. Aquesta fita és una camí per recórrer, en el que tots hem d’intervenir.

 • Aquest programa té un 100% d’hotels amb bones pràctiques en sostenibilitat.

PETJADA DE CARBONI DEL VIATGE

Amb el teu viatge estàs afegint un arbre MÉS al Bosc Viatger Tarannà.
T’informem que la petjada de carboni mitjana del viatge és de 0,41 Tn de CO2.
Aquest càlcul mitjà s’ha fet a partir de les dades que van publicar el Banc Mundial, Expansión, Statista i la Calculadora CO2 de Tarannà.
Per fer el càlcul, s’ha valorat una mitjana del transport i els serveis terrestres del viatge.
El teu arbre creixerà en el projecte de repoblació de la duna continental del Montgrí (Torroella de Montgrí).

OFICINA RECEPTIVA A DESTINACIÓ

Seleccionem els proveïdors que ens ofereixen la qualitat que desitgem per als nostres viatgers. Viatjar amb seguretat i gaudir d’unes merescudes vacances són prioritats per a nosaltres. Treballem aquesta destinació amb proveïdors que compleixen aquests valors de qualitat i servei.

INSCRIU-TE O DEMANA INFORMACIÓ

«Només es tramitaran les sol·licituts d’inscripció rebudes dins del període d’inscripció, que s’obrirà a les 12 h del dimarts 12 de juliol i es tancarà el dimarts 19 del mateix mes.»
Data de sortida*
Nº de persones*

Sóc subscriptor del Sàpiens*

* Camps requerits

Comparte esta página:
Síguenos: