93 411 83 73

HORAS CONCERTADAS LUNES A VIERNES DE 10h a 18h

Viatge a Grècia.
En grup. Amb la revista Sàpiens


Inscripcions tancades
Exhaurides les places per les tres sortides.

La revista SÀPIENS i TARANNÀ VIATGES AMB SENTIT organitzem conjuntament, de l’11 al 15 (exhaurides) i del 17 al 21 (exhaurides) i del 23 al 27 de maig (exhaurides) un viatge exclusiu en grup, a Grècia. Un viatge en el qual, a més de visitar els monuments principals del país, repassarem la petjada que hi van deixar els catalans: entre els anys 1311 i 1388, van dominar als ducats d’Atenes i Neopàtria. En aquest viatge visitarem Atenes –amb l’Acròpolis, el barri de Plaka i el Nou Museu de l’Acròpolis–, el temple de Posidó, a Súnion, l’illa d’Egina, situada al golf Sarònic, i el teatre d’Epidaure i la ciutat de Micenes, a la península del Peloponès.

El viatge tindrà un equip de guies excepcional: l’editor de la revista Sàpiens, l’historiador Jordi Creus, o la seva directora, la periodista Clàudia Pujol, i el periodista i escriptor Xavier Moret.

En el transcurs del viatge, recordarem el temps en què la Companyia Catalana dels almogàvers, que procedien de Constantinoble i pretenien tornar a Catalunya, va derrotar els francs a la batalla d’Halmirós, el 15 de març del 1311, un fet que els va permetre apoderar-se del comtat d’Atenes. Deu anys després d’aquella conquesta, les possessions dels catalans es van ampliar amb el ducat de Neopàtria i l’illa d’Egina. Durant aquells anys, els catalans van consolidar una sèrie de torres de vigilància i de castells per protegir el territori. La capital era a Tebes, ja que, en aquells anys, Atenes era una població molt petita. I allà estarien fins al 1388, quan van ser derrotats pels florentins. Posteriorment, el 1456, Atenes i una bona part de Grècia van caure en mans dels turcs, que s’hi van quedar fins a la independència de Grècia, el 1833.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 • Sortides: 11, 17 i 23 de maig de 2022.
 • Durada: 5 dies.
 • Grup mínim: 22 persones.
 • Grup màxim: 25 persones.

PUNTS FORTS DEL VIATGE

 • Complet viatge de 5 dies i 4 nits amb tres sortides, el mes de maig, amb tot inclòs.
 • Viatge historicocultural organitzat amb la col·laboració de SÀPIENS.
 • Acompanyament de l’editor o la directora de SÀPIENS, Jordi Creus o Clàudia Pujol.
 • Guiatge per part del periodista i escriptor Xavier Moret.
 • Passeig per la ciutat d’Atenes i, en especial, pel barri de Plaka.
 • L’Acròpolis, la ciutat alta, presidida per l’impressionant Partenó.
 • Excursió al cap de Súnion, amb l’eco del poema de Carles Riba.
 • L’illa d’Egina, on hi havia, en el temps dels catalans, la relíquia del cap de sant Jordi.
 • El teatre d’Epidaure, el més impactant de l’antiga Grècia.
 • La ciutat de Micenes, que ens fa retrocedir al segle XV aC.
 • Gaudirem de l’excel·lent gastronomia grega en tots els àpats.
 • Allotjament a l’hotel Airotel Parthenon d’Atenes 4*, al peu de l’Acròpolis.

RESUM DEL VIATGE

DIA 1 // 11-17-23 DE MAIG: BARCELONA – ATENES
DIA 2 // 12-18-24 DE MAIG: ATENES – CAP SÚNION – ATENES
DIA 3 // 13-19-25 DE MAIG: ATENES – ILLA D’EGINA – ATENES
DIA 4 // 14-20-26 DE MAIG: ATENES – EPIDAURE – MICENES – ATENES
DIA 5 // 15-21-27 DE MAIG: ATENES – BARCELONA

INSCRIU-TE O DEMANA INFORMACIÓ

Només es tramitaran les sol·licituds d’inscripció rebudes dins del període establert, que s’obrirà a les 12:00 del dimarts 8 de març i es tancarà el dimarts 15 del mateix mes.
Data de sortida*
Nº de persones*

Sóc subscriptor del Sàpiens*

* Camps requerits

ITINERARI

(E) ESMORZAR (D) DINAR (S) SOPAR

DIA 1 // 11-17-23 DE MAIG: BARCELONA – ATENES (- , D , S)


Viatge a Grècia i primer contacte amb Atenes
Procedents de l’aeroport de Barcelona, arribada a l’aeroport internacional d’Atenes-Elefthérios Venizelos. Recepció i trasllat a l’hotel, situat al barri de Plaka, al cor de la ciutat d’Atenes. D’allà anirem a dinar a un restaurant ben a prop, des d’on, a la tarda, tindrem temps per fer un primer passeig per la ciutat, bàsicament, pel barri de Plaka, als peus de l’Acròpolis. Serà una primera presa de contacte amb aquesta ciutat, dominada pel turó de l’Acròpolis, que va tenir un temps d’esplendor al segle de Pèricles (V aC). Abans del sopar a l’hotel, l’editor o la directora de Sàpiens ens explicaran el paper que van tenir els catalans a Grècia i els treballs d’investigació que s’han publicat a la revista al voltant d’aquest tema. Allotjament i nit a Atenes.

DIA 2 // 12-18-24 DE MAIG: ATENES – CAP SÚNION – ATENES (E , D , S)


Un passeig per la cultura de la Grècia antiga
Després d’esmorzar, visitarem l’Acròpolis. A part d’admirar aquest monument únic, presidit pel temple del Partenó, s’explicarà com era durant el període català, quan hi havia un palau i l’església de Santa Maria de Cetines. Aleshores, l’Acròpolis era una fortalesa i s’hi van redactar uns capítols en llengua catalana. La Crònica de Ramon Muntaner, que acompanyava els almogàvers, va molt bé per il·lustrar aquells anys. El rei Pere el Cerimoniós va dedicar a l’Acròpolis el primer elogi fet per un occidental: “La plus rica joia que al món sia, tant que ni tots els reis cristians junts podrien construir-ne una d’igual”. Una placa del 2011 ho recorda a la porta d’entrada.

Després visitarem el Nou Museu de l’Acròpolis, on s’exposa, entre moltes altres restes arqueològiques, el fris complet del Partenó. En acabar, pujarem a l’autobús per fer una visita panoràmica d’Atenes, una ciutat que va créixer d’una manera espectacular a partir de la independència de Grècia, el 1833. A la plaça Syntagma, veurem el Palau Nacional, on residien els reis de Grècia –que actualment s’ha transformat en palau presidencial–, i el Monument al soldat desconegut. Anirem també al temple de Zeus i a altres llocs destacats d’Atenes.

Després de dinar, tornarem a agafar l’autobús per anar fins al cap Súnion, on hi ha el meravellós temple de Posidó. Carles Riba li va dedicar un poema famós: “T’evocaré de lluny, Súnion, amb un crit d’alegria…”. Pel camí, admirarem les platges de Glyfada i Varkiza, i les vistes espectaculars del golf Sarònic o d’Egina. Al capvespre, tornada cap a Atenes i sopar a l’hotel. Allotjament i nit a Atenes.

DIA 3 // 13-19-25 DE MAIG: ATENES – ILLA D’EGINA – ATENES (E , D , S)


La història del cap de Sant Jordi
Després d’esmorzar, anirem cap al port d’El Pireu per pujar al ferri que ens durà a Egina, una illa situada a uns vint quilòmetres de la costa, a poc més d’una hora de navegació, que va ser dominada pels catalans entre els anys 1317 i 1451. Hi visitarem el temple d’Afaia, ben conservat i restaurat, el port de pescadors de Perdika i la ciutat antiga de Paleochora, abandonada el 1826.

Al turó de Paleokhora hi ha les restes d’un castell i de més de trenta esglésies. En una d’aquestes esglésies, la de Sant Jordi, es guardava la relíquia del cap de sant Jordi, que els venecians es van emportar quan van conquerir l’illa. A la tarda, tornada navegant cap a Atenes. Allotjament i nit a Atenes.

DIA 4 // 14-20-26 DE MAIG: ATENES – EPIDAURE – MICENES – ATENES (E , D , S)


De la tragèdia grega al món de la ‘Ilíada’
Després d’esmorzar, tornarem a agafar l’autobús per visitar la península del Peloponès i els seus punts més importants. Quan hàgim entrat a l’istme de Corint, on farem una breu parada, anirem fins al santuari d’Epidaure per visitar un dels teatres més espectaculars de l’antiga Grècia, famós per la bona acústica i perquè s’hi van representar grans tragèdies clàssiques.

A continuació, visitarem Micenes, una ciutat antiquíssima, del segle XV aC, que surt a la Ilíada, d’Homer. Hi veurem la famosa Porta dels Lleons, l’Acròpolis de Micenes i la tomba d’Agamèmnon, i explicarem la història d’Helena de Troia. Tot plegat mentre repassem la història de les excavacions que, entre els anys 1874 i 1876, va dur-hi a terme l’equip de l’arqueòleg Heinrich Schlieman, conegut per haver descobert la ciutat llegendària de Troia.

Dinarem a Nauplion, una ciutat amb rerefons venecià dominada per una fortalesa impressionant. A la tarda, viatge de tornada a Atenes. Allotjament i última nit a Atenes.

DIA 5 // 15-21-27 DE MAIG: ATENES – BARCELONA (E , – , -)


Matí lliure a Atenes i tornada a Barcelona
Després d’esmorzar, farem el check-out de l’hotel i aprofitarem el matí per fer una visita lliure a Atenes. A l’hora convinguda, sortida des de l’hotel cap a l’aeroport d’Atenes, on esperarem que arribi l’hora del vol de tornada cap a Barcelona.

 

 

 

PREU DETALLAT

PREU PER PERSONA PER A SUBSCRIPTORS SÀPIENS EN HABITACIÓ DOBLE: 1.825 EUROS

PREU PER PERSONA PER A NO SUBSCRIPTORS EN HABITACIÓ DOBLE: 1.875 EUROS

SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL: 320 EUROS

EL PREU INCLÒU

 • Guiatge i acompanyament del periodista i escriptor Xavier Moret Ros.
 • Acompanyament de l’historiador i editor de SÀPIENS Jordi Creus i Esteve, o de la directora, Clàudia Pujol i Devesa.
 • Vols internacionals amb la companyia aèria Vueling, en classe turista.
 • 4 nits d’allotjament en el tipus d’habitació escollida a l’hotel Airotel Parthenon 4*.
 • Règim de pensió complerta: esmorzars i sopars a l’hotel, i dinars en restaurants típics, amb l’aigua inclosa.
 • Transport col·lectiu privat en tots els desplaçaments.
 • Bitllets del ferri Port d’El Pireu – Aegina – Port d’El Pireu.
 • Impostos aplicables i taxa turística.
 • Visites i activitats de pagament incloses:
  • Recinte arqueològic de l’Acròpolis, Atenes.
  • Museu de l’Acròpolis, Atenes.
  • Recinte arqueològic Súnion.
  • Temple d’Afaia, Egina.
  • Recinte arqueològic de Micenes.
  • Recinte arqueològic d’Epidaure.

EL PREU NO INCLÒU

 • Assegurança d’assistència i cancel·lació (opcional).
 • Durant els àpats, begudes que no siguin aigua.
 • Totes les despeses personals.
 • Tot el que no està descrit com a inclòs sota la llista “inclou”.

INFORMACIÓ ESTESA DEL VIATGE

VOLS PREVISTOS

1a Sortida
Cia Núm. Dia Mes Origen Destinació Sortida Arribada
VY 8100 11 Maig BARCELONA ATENES 10.20 14.15
VY 8103 15 Maig ATENES BARCELONA 14.55 17.05

2a Sortida
Cia Núm. Dia Mes Origen Destinació Sortida Arribada
VY 8100 17 Maig BARCELONA ATENES 10.20 14.15
VY 8101 21 Maig ATENES BARCELONA 14.55 17.05

3a Sortida
Cia Núm. Dia Mes Origen Destinació Sortida Arribada
VY 8100 23 Maig BARCELONA ATENES 10.20 14.15
VY 8101 27 Maig ATENES BARCELONA 14.55 17.05

QUÈ HAS DE SABER

 • Hi haurà tres sortides per a aquest viatge: la primera, del dimecres 11 al diumenge 15 de maig, i la segona, del dimarts 17 al dissabte 21 de maig i, la tercera, del dilluns 23 al divendres 27 de maig.
 • Us podeu inscriure a qualsevol de les dues sortides, però només a una i amb un màxim de dues places per petició.
 • El període d’inscripció s’obrirà a les 12 h del dimarts 8 de març i es tancarà el dimarts 15 del mateix mes.
 • La sol·licitud d’inscripció s’ha de fer, exclusivament, emplenant el formulari d’inscripció online que es crearà a tal efecte, el dia establert i a partir de l’hora indicada, i no abans.
 • A cada petició se li assignarà un número d’ordre o de registre d’entrada amb el qual es cobriran les places disponibles, i la resta quedaran en llista d’espera.
 • La reserva quedarà formalitzada amb el pagament del 40% de l’import del viatge, que s’haurà de fer efectiu les 24 hores següents d’haver rebut les instruccions per formalitzar la reserva. Si la formalització no es fa dins de termini, el torn passarà al primer de la llista d’espera.
 • El pagament de l’import restant es farà un mes abans de la sortida.
 • El programa pot variar per necessitats logístiques.

SEGURETAT PER A TU I ELS TEUS

Des de Tarannà Viatges amb Sentit t’oferim, de manera opcional, una assegurança adequada per al teu viatge, i et recomanem que la contractis. Deixa’ns assessorar-te. Mirem per tu i pels teus perquè viatgeu d’una manera segura.

ASSEGURANCES DISPONIBLES
A continuació, detallem les assegurances disponibles i recomanades per a aquest viatge.

VIP AUTOR PLUS
Hi ha la possibilitat de contractar una assegurança de viatge que inclou, a més de l’assistència, la cancel·lació (AXA VIP AUTOR PLUS 1500). Aquesta assegurança cobreix fins a 34 supòsits de cancel·lació i, a més, incorpora el cas en què sigui sobrevinguda per la indisposició del guia acompanyant expert en el tema. Aquesta assegurança té un preu de 92€.

VIP PLUS PREEX
També hi ha la possibilitat de contractar una altra assegurança de viatge que inclou, a més de l’assistència, la cancel·lació (AXA VIP PLUS PREEX 1500). Aquesta assegurança també cobreix fins a 34 supòsits de cancel·lació i, a més, el cas en què sigui sobrevinguda en casos de complicacions i recaigudes de malalties preexistents, cròniques o degeneratives. Aquesta assegurança té un preu de 41€.

Totes les nostres assegurances inclouen la covid-19, que la companyia AXA entén com a malaltia greu.

Podeu veure les assegurances disponibles a l’enllaç següent: Assegurances | Viatges Tarannà (taranna.com).

En cas que en vulgueu contractar alguna, ho heu de notificar en el moment de fer la reserva.

Les assegurances d’assistència i cancel·lació NO són serveis turístics que formin part del viatge combinat, ja que es tracta de productes financers que s’activen des del moment de la contractació. Per aquest motiu, NO són reemborsables en cap cas.

ALLOTJAMENT PREVIST

A Tarannà sempre intentem oferir hoteleria que estigui alineada amb els nostres valors en sostenibilitat i qualitat.

Aquest programa té un 100% d’hotels amb bones pràctiques en sostenibilitat.

Atenes: Hotel Airotel Parthenon 4*
Connexió internet wifi: Sí.
Bones pràctiques en sostenibilitat: L’hotel Airotel Parthenon disposa de l’ecoetiqueta Green Key, un certificat de qualitat ecològica per al turisme. Les seves bones pràctiques són l’eliminació de plàstics d’un sol ús i la substitució per materials biodegradables. Reciclen envasos en papereres especials i col·laboren amb la recollida amb el programa Sistema Col·lectiu Nacional de gestió d’alternativa d’envasos Reciclat Premiat. A les parts comunes de l’hotel, tenen contenidors per a bateries i piles. Fan recorregut per a escolars a les instal·lacions de l’hotel i els sensibilitzen en temes ambientals. Reciclen l’oli. Fan servir llums de baix consum energètic. Fan reunions formatives amb el personal per temes mediambientals. Fan recollides de taps de plàstic per comprar cadires de rodes. Cedeixen els salons per a actes benèfics. Després d’esdeveniments, donen el menjar sobrant al programa We Can, per a gent necessitada. Donen el mobiliari resultant de reformes a organitzacions benèfiques.
Més informació a https://www.airotel.gr/en/Parthenon-Hotel-795.htm
Per a més informació del certificat de qualitat ecològica Green Key: https://www.greenkey.gr/en

GUIES ACOMPANYANTS

GUIA ACOMPANYANT – PERIODISTA I ESCRIPTOR

XAVIER MORET ROS

Xavier Moret Ros (Barcelona, 1952) compagina des de fa anys l’ofici de periodista amb el d’escriptor i viatger. Això el fa viatjar per tot el món, a vegades més sovint del que voldria, però no es queixa perquè considera que és un privilegiat de poder fer aquesta feina. Actualment, col·labora amb els diaris Ara i La Vanguardia i amb diverses revistes de viatges, on publica reportatges sobre els cinc continents. Un dels seus llibres de viatges, Islàndia, l’illa secreta, va ser guardonat el 2002 amb el premi Grandes Viajeros. En aquest gènere també ha publicat, entre d’altres, Amèrica, Amèrica (1998), Boomerang. Viatge al cor d’Austràlia (2000), Viatge per la Costa Brava (2008), Grècia, viatge de tardor (2014), La memoria del Ararat (sobre Armènia, 2015), Dr. Livingstone, suposo (2019) i Històries del Japó (2021). A Grècia procura viatjar-hi cada any, ja que és un país que l’enamora, perquè hi pot sentir l’essència de la cultura mediterrània i seguir el rastre de L’Odissea.
En un altre apartat, El Bulli des de dins. Biografia d’un restaurant, va rebre el 2006 el Premi Sent Soví de literatura gastronòmica. Pel que fa a les novel·les, ha publicat, entre d’altres, Dr. Pearson, Qui paga, mana i Zanzíbar pot esperar.
 

GUIA ACOMPANYANT – HISTORIADOR I EDITOR DE ‘SÀPIENS’

JORDI CREUS I ESTEVE

Jordi Creus i Esteve (Tremp, Pallars Jussà, 1964) és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. És editor de la revista Sàpiens i vicepresident d’Abacus, l’empresa que, entre d’altres, edita les revistes Sàpiens, Descobrir Catalunya, Arrels, Cuina i Petit Sàpiens.
Ha escrit diversos llibres, com Amb dos manilles i un as, botifarra faràs (Pagès editors), El Pirineu perdut (Ara Llibres), Memòria dels Pirineus (Ara Llibres) i Dones contra Franco (Ara Llibres). També és coautor dels llibres Terra i llibertat (Edicions 62) i Història de Catalunya al revés (La Magrana).
Jordi Creus va ser durant vuit anys director de la revista Sàpiens i ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com ara en els programes Divendres i Tot es mou, de TV3, i El matí de Catalunya Ràdio, El món a RAC1 i l’Oracle. Actualment col·labora diàriament amb El matí de Catalunya Ràdio.
 

GUIA ACOMPANYANT – PERIODISTA I DIRECTORA DE ‘SÀPIENS’

CLÀUDIA PUJOL I DEVESA

Clàudia Pujol i Devesa (Olot, 1976) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Relacions Internacionals pel CIDOB. És directora de la revista Sàpiens i membre del Consell Rector d’Abacus, la cooperativa de referència de Catalunya.
És coautora de diversos llibres d’història, com La guerra de Cuba (Pòrtic, 2000) i Dissidents (Dèria, 2007), i autora de llibres de temàtica negra, com Diari d’un forense (Mina, 2007) i En l’escena del crim (Columna, 2010).
Els últims anys, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació: a les revistes Cuina i Descobrir, al diari Ara i al setmanari La República. Ha estat membre de la Comissió Històrica de l’Ajuntament de Barcelona i comissària de l’exposició El món del 1714, al MUHBA. Fins al febrer del 2021, ha estat vicepresidenta segona d’Òmnium Cultural.

 


Mira el viatge a la web de Sàpiens


 

CONDICIONS DE CONTRACTACIÓ

• 40% de l’import total del viatge en concepte de bestreta en el moment de formalitzar la reserva.
• L’import restant, com a mínim, 30 dies abans de la sortida del viatge.

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ DELS SERVEIS TERRESTRES

• Sense penalització fins a 46 dies abans de la sortida del viatge.
• 30% de penalització de l’import total de la reserva entre 45 i 30 dies abans de la sortida del viatge.
• 60% de penalització de l’import total de la reserva entre 29 i 15 dies abans de la sortida del viatge.
• 80% de penalització de l’import total de la reserva entre 14 i 7 dies abans de la sortida del viatge.
• 100% de penalització de l’import total de la reserva si és en menys de 7 dies de la sortida del viatge.

CONDICIONS DE CANCEL·LACIÓ DELS SERVEIS AERIS

Es permetrà la reducció del grup sense penalitzacions en els següents casos i amb el següents percentatges:
• De fins al 50% del total del grup fins a noranta (90) dies abans de la sortida del primer vol de la reserva.
• De fins al 30% del total del grup fins a seixanta (60) dies abans de la sortida del primer vol de la reserva.
• De fins al 10% del total del grup fins a trenta (30) dies abans de la sortida del primer vol de la reserva.

Es cas de reduccions de places superiors als percentatges esmentats, s’aplicaran els càrrecs següents:
• 30% de la tarifa neta si la petició de reducció se sol·licita fins a 60 dies abans del primer vol de la reserva.
• 50% de la tarifa neta si la petició de reducció se sol·licita entre 59 i 30 dies abans del primer vol de la reserva.
• 100% de la tarifa neta si la petició de reducció se sol·licita entre 29 i 0 dies abans del primer vol de la reserva.

Qualsevol import que ja s’hagi abonat com a prepagament o dipòsit no es reemborsarà en cas de cancel·lació de la reserva.

INFORMACIÓ D’INTERÈS

REQUISITS PER VIATJAR
Els viatgers han de tenir la documentació necessària per fer el viatge, en aquest cas, el DNI vigent a l’hora de volar.

REQUISITS D’ENTRADA A GRÈCIA
• Estar en disposició del certificat digital de la UE vigent entre els 14 dies i fins als 9 mesos després d’haver completat la vacunació bàsica contra la covid-19, i sense límit de temps si s’ha pres la dosis de reforç.
• O disposar d’una prova diagnòstica negativa PCR feta 72 hores abans de l’arribada o d’antígens de 24 hores.
• O disposar d’una prova de recuperació de la covid-19 amb vigència de 14 dies i fins a 6 mesos després de la PCR o la prova d’antígens positiva.

També han d’emplenar el formulari de localització de passatgers dPLF al lloc web del Ministeri de Turisme del Govern de Grècia: https://travel.gov.gr/#/

Per accedir als recites arqueològics, museus i restaurants, cal estar vacunat.

REQUISITS DE TORNADA A CATALUNYA
• Estar en disposició del certificat digital de la UE vigent entre els 14 dies i fins als 9 mesos després d’haver completat la vacunació bàsica contra la covid-19, i sense límit de temps si s’ha pres la dosis de reforç.
• O disposar d’una prova diagnòstica negativa PCR feta 72 hores abans de l’arribada o d’antígens de 24 hores.
• O disposar d’una prova de recuperació de la covid-19 amb vigència de 11 dies i fins a 6 mesos després de la PCR o la prova d’antígens positiva.

També han d’emplenar el formulari de control sanitari Spain Travel Health 48 hores abans de la sortida del vol, a través de la pàgina web https://www.spth.gob.es/

Les condicions en els requisits tant d’entrada com de tornada, s’estableixen el dia que es redacta aquest document (21/02/22) i poden patir canvis a escala nacional, regional o municipal en qualsevol moment.

IDIOMA
A Grècia, l’idioma oficial és el grec. Es tracta d’un país heterogeni en termes lingüístics, ja que la major part de la població el fa servir com a primera i única llengua. És un dels idiomes coneguts més antics (segle XV aC).

RELIGIÓ
La constitució grega reconeix la fe cristiana ortodoxa com la religió predominant al país, tot i que assegura la llibertat del culte. Un 16% dels ciutadans es consideren molt religiosos, un percentatge bastant més alt que a la resta de països europeus.

MONEDA
La moneda d’ús corrent a Grècia és l’euro, la mateixa divisa que emprem a Catalunya.

HORA
Grècia té l’hora de l’Europa Oriental (EET, de l’anglès Eastern European Time), que correspon al fus horari UTC+2 a l’hivern i UTC+3 a l’estiu, per la qual cosa, a Catalunya sempre tindrem una hora més de diferència respecte al territori grec.

GEOGRAFIA I CLIMA
Grècia està situada a l’extrem sud de la península Balcànica, al litoral del mar Mediterrani. Limita amb Albània, Macedònia, Bulgària i Turquia, al nord, amb el mar Egeu a l’est (entre Grècia i Turquia), el mar Jònic a l’oest (entre Grècia i Itàlia) i el mar Mediterrani al sud (entre Grècia i el continent africà).
A Grècia el clima és molt semblant a Catalunya: els hiverns són humits i temperats, i els estius calorosos i secs. Les mitjanes anuals de temperatura són de 22 graus de màxima i de 14 graus de mínima.

GASTRONOMIA
Es pot dir que el menjar grec és molt mediterrani, amb uns protagonisme per a l’amanida grega (amb formatge feta), el suvlaki, la mussaca, el peix i les olives de Kalamata. Per beure, vi retsina i ouzo.

PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA
Hem de disposar d’informació dels viatgers o dels menors que tinguin a càrrec que es trobin en les circumstàncies següents: persones amb mobilitat reduïda (per motius de discapacitat física, sensorial o de l’aparell motor; permanent o temporalment; discapacitat o deficiència intel·lectual, o qualsevol altra causa de discapacitat, o per l’edat, i que la seva situació requereixi una atenció adequada i l’adaptació a les seves necessitats particulars del servei).

MESURES DE SEGURETAT HIGIENICOSANITÀRIES PER A LA PREVENCIÓ DE LA COVID-19

Des de Tarannà Viatges amb Sentit vetllem per garantir l’aplicació de les mesures de seguretat higienicosanitàries més exigents per prevenir la covid-19 en els nostres viatges. Aquest és el nou repte que tenim, que reforça el compromís amb la seguretat dels nostres viatgers. Aquestes mesures es fonamenten en el compliment, per part de tots els proveïdors implicats, de la normativa vigent en el seu àmbit i de l’aplicació de les noves tecnologies per minimitzar riscos. En aquest sentit, i perquè sabem que cada viatge i cada destinació són diferents, a continuació us informem de les mesures específiques aplicables:

Abans del viatge i per tal d’evitar desplaçaments a les nostres oficines i minimitzar riscos:
• SIGNATURA DEL CONTRACTE DE VIATGE: D’acord amb el nostre compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, apostem per la reducció de l’ús del paper i per la signatura del contracte de viatge de manera online i segura.
• REUNIÓ INFORMATIVA: La reunió per presentar el viatge i explicar-ne l’organització, els horaris i les recomanacions, a més d’atendre els possibles dubtes, es farà per videoconferència grupal.
• ENVIAMENT DE MARXANDATGE: L’enviament de qualsevol informació impresa, material informatiu del viatge o marxandatge associat es farà per missatgeria a casa vostra.
• ENTREGA DE DOCUMENTACIÓ: D’acord amb el nostre compromís per una oficina verda i lliure de covid-19, totes les entregues de documentació es faran de manera online.

Durant el viatge, i per tal de minimitzar riscos i possibles contagis:

De manera general, es demanarà als participants en el viatge que mantinguin la distància de seguretat interpersonal d’un metre i mig sempre que sigui possible, facin servir la mascareta i tinguin una higiene adequada de les mans amb gels hidroalcohòlics.

En concret es prendran les mesures següents:

• AL PUNT DE TROBADA A L’AEROPORT, EL DIA DE LA SORTIDA:
◦ Abans de començar els procediments aeroportuaris, es prendrà la temperatura de totes les persones mitjançant un termòmetre d’infrarojos homologat. En cas que la mesura aporti indicis de simptomatologia de covid-19, es denegarà l’accés a aquella persona i, per tant, no podrà acompanyar el grup. La persona podria reincorporar-se al viatge en el moment que pugui aportar un certificat mèdic negatiu de covid-19.
• A L’AEROPORT:
◦ Són aplicables totes les mesures que l’operador aeroportuari AENA aplica a tots els seus aeroports. Més informació: http://aena.es/es/informacioncovid19coronavirusaeropuertosyvuelos.html
• A L’AVIÓ:
◦ Igualment, són aplicables totes les mesures que la companyia aèria VUELING aplica en els seus vols. Per a més informació: https://www.vueling.com/es/pasajeros/covid-prevention-and-measures
• A L’AUTOCAR:
◦ S’habilitarà un vehicle amb capacitat per a 38 passatgers per garantir que no s’hagi de superar el 85% de l’ocupació de les places disponibles que marca la normativa vigent.
◦ Els seients dins del vehicle s’assignaran per ordre d’inscripció i, una vegada ocupats, els hauran de fer servir les mateixes persones al llarg de tot el viatge.
◦ Serà obligatori que tots els usuaris facin servir mascaretes en tot moment.
◦ Es disposarà de gels hidroalcohòlics per mantenir una higiene de les mans correcta i un contenidor específic per al rebuig sanitari.
◦ Diàriament, es netejarà el vehicle amb productes específics i, en especial, dels passamans.
• ALS RESTAURANTS:
◦ A l’entrada i la sortida de l’establiment, i mentre no s’hagi d’estar assegut a taula, caldrà fer servir la mascareta.
◦ L’establiment disposarà de gels hidroalcohòlics a l’accés.
◦ La distància de les taules del grup amb les altres serà la que garanteixi una distància de seguretat.
• A L’HOTEL:
◦ S’apliquen les normes de distanciament social en tots els seus serveis.
◦ Al bufet de l’esmorzar, és el personal de l’hotel qui serveix els clients, sempre emprant guants.
◦ Pantalles de plexiglàs i protectors contra la tos i els esternuts a recepció i al servei d’esmorzar.
◦ Protocols i material de protecció personal (p.e., hidrogels a la recepció i els menjadors).
◦ Disposa de protocols de neteja i desinfecció sistemàtica de les claus, terminals de pagament, etc.
◦ Serveis de restauració adaptats a la situació.
◦ Protocols de seguretat i salut per als treballadors.
• A LES ACTIVITATS I LES VISITES PROGRAMADES:
◦ Durant tot el programa de visites, i quan calqui, es farà servir un sistema de radioguiatge, amb el qual els membres del grup podran mantenir la distància de seguretat interpersonal amb facilitat mentre escolten les explicacions a través dels auriculars.

SOSTENIBILITAT EN EL VIATGE

SOSTENIBILITAT EN AQUESTA SORTIDA

 • Aquest programa té un 100% d’hotels amb bones pràctiques en sostenibilitat.
 • La nostra oficina a destinació ha signat els Valors i compromisos Tarannà, un document que aposta per l’ètica i la defensa dels drets humans, fomentant impactes positius en la societat i el medi ambient.

OFICINA RECEPTIVA A DESTÍ

La nostra oficina receptiva a destinació ha signat el Compromís de valors i ètica com a empresa amb Tarannà.

Són un petita empresa grega creada por dues persones amb anys d’experiència en el sector. Tot i que tenen estudis d’Enginyeria, van optar pel turisme, la seva veritable passió. Gran part dels seus valors neixen de l’amor que senten pel seu país, que, per descomptat, coneixen a fons. El seu lema és crear viatges sense igual, que connectin amb les arrels, les tradicions, la gastronomia, l’entorn i la història de Grècia. Els agrada treballar tenint cura dels detalls, oferint serveis que acostin a la gent local, així com fer servir hotels petits i de proximitat, sobretot a les illes, assegurant-se que els viatgers puguin gaudir de bons serveis i ubicacions meravelloses. Aquesta manera de treballar també els assegura que gran part dels beneficis econòmics reverteixin de manera directa en la població local. Volen que els viatgers s’enamorin de Grècia, i una prova que això passa és que molts repeteixen cada any.

INSCRIU-TE O DEMANA INFORMACIÓ

Només es tramitaran les sol·licituds d’inscripció rebudes dins del període establert, que s’obrirà a les 12:00 del dimarts 8 de març i es tancarà el dimarts 15 del mateix mes.
Data de sortida*
Nº de persones*

Sóc subscriptor del Sàpiens*

* Camps requerits

2 Comentaris en “Viatge a Grècia.
En grup. Amb la revista Sàpiens”

 1. Marga

  Per mi, ha estat un viatge al present de Grècia, amb el pes constant de la memòria del seu passat. La millor manera de comprendre, el lloc, l’art i la seva gent. En un ambient de complicitat i bona harmonia

  1. Sergi

   Benvolguda Marga, moltes gràcies pel teu comentari. És una alegria saber que ens hem apropat d’alló més a un dels nostres objectius empresarials, que és fer felices a les persones. Esperem poder tornar a viatjar junts en una altra ocasió.

HAS REALITZAT AQUEST VIATGE? DEIXA UN COMENTARI:

El teu email no serà publicat. Camps obligatoris marcats amb *

1000 caràcters restants

Comparte esta página:
Síguenos: