93 411 83 73

Solicita hora concertada

Viatge a Atapuerca amb la Revista Sàpiens


La revista Sàpiens i Tarannà Viatges amb Sentit organitzem conjuntament del 10 al 13 i del 24 al 27 d’octubre un viatge exclusiu en grup a Burgos i al jaciments d’Atapuerca amb un guia de luxe, l’arqueòleg Eudald Carbonell, que ens acompanyarà a uns jaciments de referència mundial en l’estudi de l’evolució humana. A més, els assistents podran accedir a zones reservades només per als investigadors. Una experiència per conèixer de primera mà l’Evolució de l’ésser humà des de fa més d’1 milió d’anys fins a la actualitat.

Els jaciments de la serra d’Atapuerca estan situats a la província de Burgos, entre els termes municipals d’Ibeas de Juarros i Atapuerca. Es troba en un passadís geogràfic que connecta les conques de l’Ebre i del Duero i està rodejada de nombrosos ecosistemes diferents i una gran diversitat biològica, el que ha fet d’aquesta serra un lloc de pas per excel•lència per a grups d’humans del passat.

A finals del s.XIX van començar les obres per construir el traçat del ferrocarril miner que van deixar al descobert aquests importantíssims jaciments arqueològics, el quals es porten excavant més de 40 anys.

A la serra d’Atapuerca hi ha jaciments de diferents cronologies, registrant més d’1 milió d’anys d’història. En ells s’han trobat restes de varies espècies humanes diferents (Homo sp, Homo antecessor, preneandertals, neandertals i Homo sapiens). L’abundància de restes fòssils i l’excepcionalitat d’aquests fa que aquest lloc sigui un referent en l’estudi de la Evolució Humana. Per aquest motiu, l’any 2000 aquests jaciments van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Informació pràctica

 • Sortida: 10 i 24 d’Octubre
 • Durada: 4 dies
 • Grup mínim: 18 persones
 • Grup màxim: 25 persones

 

Punts forts del viatge a Atapuerca

 • Viatge de 4 dies i 3 nits amb pensió complerta.
 • 2 sortides programades pel mes d’octubre.
 • Viatge històric-cultural organitzat amb la col•laboració de SÀPIENS.
 • Acompanyament per part del prehistoriador i co-director d’Atapuerca, Eudald Carbonell.
 • Visites als jaciments de la Sierra d’Atapuerca i al seu entorn natural amb activitats experiencials incloses.
 • Allotjament a l’hotel NH Collection Palacio de Burgos 4*.
 • Sopar al restaurant Casa Ojeda de Burgos.
 • Visita guiada al centre històric de Burgos amb accés a la seva catedral.

 

Reserva ara, no et quedis sense plaça:

 

Contacta ara

 

Resum del viatge

DIA 01 // 10-24 D’OCTUBRE: BARCELONA – BURGOS
DIA 02 // 11-25 D’OCTUBRE: BURGOS – ATAPUERCA – BURGOS
DIA 03 // 12-26 D’OCTUBRE: BURGOS – ATAPUERCA – BURGOS
DIA 04 // 13-27 D’OCTUBRE: BURGOS – BARCELONA
 


Descarrega tota la info. del viatge en PDF


 

Itinerari

DIA 01 // 10-24 D’OCTUBRE: BARCELONA – BURGOS


Sortirem des de l’estació d’autobusos de la Plaça de Sants de la ciutat de Barcelona. De camí cap a Burgos, ens aturarem breument per a recollir passatgers al Centre d’Acollida Turística CAT de Cervera i a la Estació Central d’autobusos de Lleida. Per dinar ens aturarem a la població d’Alfaro (La Rioja). Arribarem a la ciutat de Burgos a mitja tarda on, després de fer el check-in al nostre hotel, disposarem de temps lliure fins a l’hora de sopar. Sopar a l’hotel i allotjament.

DIA 02 // 11-25 D’COTUBRE: BURGOS – ATAPUERCA – BURGOS


Després del desdejuni, pujarem a l’autocar que ens durà fins a l’accés al complex d’Atapuerca, seu de la Fundación Atapuerca, i on ens estarà esperant l’equip que gestiona el jaciment i, al seu cap davant, el que serà el nostre guia d’excepció, l’arqueòleg Eudald Carbonell. Després d’una breu presentació del que significa aquest important jaciment de la mà del seu co-director, començarem el programa de visites.

 

 

 Visita als jaciments de la Serra d’Atapuerca

Recorrerem l’anomenada Trinxera del Ferrocarril, un pas artificial de roca calcària obert a principis del segle XX que va deixar al descobert tres dels jaciments més significatius i que avui es poden visitar en aquest emplaçament arqueo-paleontològic: la Sima, la Galeria, i la Gran Dolina. A més es visitarà el jaciment de la Cova Fantasma.

 

 

 

Visita Atapuerca Natural

Passeig des de el que s’obté una perspectiva diferent dels jaciments, podent gaudir d’algunes espècies d’arbres i matolls que viuen a la serra en l’actualitat, però que també van ser presents en la prehistòria, com l’alzina, el roure, l’arç negre, la mare-selva, el roser silvestre, la gavarrera, la olivereta, l’argelaga o orquídia silvestre entre d’altres. Amb sort, també podrem observar algun animal de la serra que ens vingui a visitar. També es parlarà de paleoclima, paleobotànica o paleoecologia.

Després d’aquesta visita, l’autocar ens durà fins al poble d’Ibeas de Juarros, a poc més d’1 kilòmetre de distància, on dinarem. Una vegada satisfeta la gana, tornarem al complex per seguir el nostre programa.

Visita Atapuerca Espeleo

En aquesta visita podrem experimentar com vivien els nostres avantpassats ens les coves, endinsant-nos en una de les coves més emblemàtiques de la Trinxera del Ferrocarril, la Cova Peluda, una cova de fàcil recorregut on es podrà gaudir d’un espectacle de la Natura veient com les arrels vives dels arbres pengen per tot el sostre de la cova. Aquesta visita és no apte per persones amb dificultats de mobilitat o amb claustrofòbia.

 

 

A mitja tarda finalitzarà aquest primer dia de visites i ens entornarem cap a Burgos on disposarem de temps lliure fins al capvespre. Per sopar ens endinsarem pel casc antic de Burgos i visitarem el conegut restaurant Casa Ojeda. Havent sopat, allotjament a l’hotel.

 

DIA 03 // 12-26 D’OCTUBRE: BURGOS – ATAPUERCA – BURGOS


Després del desdejuni, ens traslladarem de nou al jaciment d’Atapuerca, on ja ens estarà esperant el professor Eudald Carbonell per començar el segon i últim dia de visites al complex.

Visita al centre d’Arqueologia Experimental (CAREX)

El CAREX es tracta d’un centre d’interpretació de la prehistòria, en el que es pot experimentar com era el dia a dia dels nostres avantpassats. Es composa d’un espai interior on es pot gaudir d’una exposició d’arqueologia experimental i un espai exterior amb un recorregut cronològic, on podrem conèixer l’evolució de les innovacions tecnològiques al llarg de la Història de la Humanitat.

 

 

Taller d’arqueologia experimental

Amb aquesta activitat ens submergirem en la prehistòria fabricant instruments de pedra tallada, aprendrem a fer foc amb fusta per fricció i participant en una competició de tir amb arc i propulsor.
Arribada l’hora de dinar, ens acomiadarem de les instal•lacions del jaciment d’Atapuerca per desplaçar-nos fins a Burgos per anar a dinar. Una vegada dinats, realitzarem la última de les visites acompanyats pel nostre il•lustre guia, l’Eudald Carbonell.

Museu de l’Evolució Humana

En aquesta visita podrem veure els fòssils originals més importants descoberts en els jaciments de la Serra d’Atapuerca i, a la vegada, aprendre com han evolucionat els diferents homínids des de fa 4 milions d’anys, conèixer com funciona el nostre cervell o quan i on es van fabricar les primeres eines de pedra.
Acabada aquesta visita a mitja tarda, ja ens acomiadarem del professor Eudald Carbonell. Fins l’hora de sopar temps lliure. Sopar a l’hotel i allotjament.

 

 

DIA 04 // 13-27 D’OCTUBRE: BURGOS – BARCELONA


Després del desdejuni, ja farem el check-out i pujarem l’equipatge a l’autocar. Abans de posar-nos en camí, i per finalitzar la nostra estada a la capital burgalesa, gaudirem d’una visita del casc antic i la seva imponent catedral acompanyants per un guia oficial. Al migdia ens embarcarem a l’autocar per ja tornar cap a casa, parant de nou a dinar a Alfaro (La Rioja). Entrarem a Catalunya a mitja tarda i ens aturarem als punts de sortida inicials, finalitzant els nostres serveis.

 

 

Preu detallat

PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE: 1.240 EUROS
SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL: 255 EUROS

El preu inclòu

– Transport col•lectiu privat Barcelona-Burgos / Burgos-Barcelona amb parades a Cervera i Lleida.
– Acompanyament de l’historiador i editor de SÀPIENS Jordi Creus i Esteve (1a sortida 10-13/10).
– Acompanyament de la directora de SÀPIENS Clàudia Pujol Devesa (2a sortida 24-27/10).
– 3 nits d’allotjament en el tipus d’habitació escollida a l’hotel NH Collection Palacio de Burgos 4*.
– Règim de pensió complerta: desdejuni+sopar a l’hotel (dijous i dissabtes) menys divendres que serà al restaurant Casa Ojeda de Burgos. Dinars en restaurants típics durant tota la sortida.
– A Burgos, transport col•lectiu privat per tots els desplaçaments Burgos-Atapuerca-Burgos.
– Visita guiada a la Catedral Burgos i al casc antic de la ciutat (diumenges al matí).
– Assegurança d’assistència en viatge i cancel•lació VIP AUTOR PLUS 1500.

– Guiatge del codirector d’Atapuerca Eudald Carbonell Roura (divendres i dissabtes) als següents espais:
– Visita als jaciments de la Sierra de Atapuerca.
– Visita natural pel Sendero Botánico.
– Visita al complex kàrstic d’Atapuerca*.
– Visita al Centro de Arqueología Experimental “CAREX”.
– Taller d’arqueologia experimental.
– Visita al Museo de la Evolución Humana de Burgos.

El preu no inclòu

– Begudes en els dinars.
– Totes les despeses personals.
– Tot el no descrit com a inclòs sota la llista “inclou”.

Informació extesa del viatge

SORTIDES AMB AUTOCAR

1a Sortida
Anada dia: 10 d’Octubre
Origen: BARCELONA – Destí: BURGOS
Sortida: 10:00h – Arribada: 18:00h

Tornada dia: 13 d’Octubre
Origen: BURGOS – Destí: BARCELONA
Sortida: 12:30h – Arribada: 20:30h

Amb parades a Cervera (CAT) i Lleida (Estació Central) pre recollir/deixar passatgers, i a Alfaro per dinar.

2a Sortida
Anada dia: 24 d’Octubre
Origen: BARCELONA – Destí: BURGOS
Sortida: 10:00h – Arribada: 18:00h

Tornada dia: 27 d’Octubre
Origen: BURGOS – Destí: BARCELONA
Sortida: 12:30h – Arribada: 20:30
Amb parades a Cervera (CAT) i Lleida (Estació Central) per recollir / deixar passatgers, i a Alfaro per dinar.

QUÈ ET CAL SABER

– Hi hauran 2 sortides per aquest viatge: la primera del dijous 10 al diumenge 13 d’octubre i la segona del dijous 24 al diumenge 27 d’octubre.
– Hom podrà inscriure’s a qualsevol de les dues sortides però només a una d’elles i amb un màxim de 2 places per petició.
– El període d’inscripció s’obrirà a les 12:00 del dimarts 18 de juny i es tancarà el dimarts 25 del mateix mes.
– La sol•licitud d’inscripció s’haurà de realitzar mitjançant l’enviament d’un correu electrònic a partir de l’hora i en el dia indicats (no abans) a l’adreça sapiens@taranna.com o en el formulari d’inscripció que es crearà a tal efecte.
– A cada petició li serà assignat un número d’ordre o registre d’entrada fins al màxim de places disponibles, que serà de 25 places per viatge.
– Si les peticions superessin el total de places disponibles (25 per viatge), el dia després del tancament de les inscripcions (això seria el dimecres 26 de juny) es procedirà a realitzar un sorteig entre totes les peticions. Els guanyadors seran informats i caldrà que formalitzin immediatament la reserva. La resta quedaran en llista d’espera.
– La reserva quedarà formalitzada amb el pagament del 40% de l’import del viatge. Aquest s’haurà d’haver fet efectiu en les següents 24 hores d’haver rebut les instruccions de pagament. Si la formalització no es realitzés dins de termini, el torn passarà al primer dins la llista d’espera.
– Pagament de l’import restant 1 mes abans de la sortida.
– El programa pot variar per necessitats logístiques.

CIENTÍFIC ACOMPANYANT – PREHISTORIADOR I CO-DIRECTOR D’ATAPUERCA

EUDALD CARBONELL ROURA (RIBES DE FRESER, RIPOLLÈS, 1953)

Prehistoriador i llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona (1976), es va doctorar en geologia del Quaternari a la Universitat Pierre et Marie Curie Paris VI (1986) i en geografia i història a la Universitat de Barcelona (1988). Col•laborador del Consell Superior d’Investigacions Científiques, el 1988 es va incorporar com a professor a la Universitat Rovira i Virgili (fins al 1991), delegació de la Universitat de Barcelona a Tarragona, d’on és catedràtic de prehistòria des de 1999. Des d’aquesta institució, va impulsar un equip d’investigació interdisciplinari que es va materialitzar al 2004 en la creació de l’Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES), que dirigí fins al 2015. Ha realitzat nombroses excavacions en jaciments europeus i africans, entre les que destaca les d’Atapuerca, des de 1978 sota la direcció d’Emiliano Aguirre a qui va succeir el 1991 conjuntament amb José María Bermúdez de Castro i Juan Luís Arsuaga, i la de l’Abric Romaní, que dirigeix des del 1983. Es patró fundador i viceprecident de la Fundació Atapuerca.

És autor d’un gran número de treballs, entre ells, l’article publicat a la revista “Science”, conjuntament amb d’altres membres de l’equip d’Atapuerca, amb el títol “A Hominid from the Lower pléistocène of Atapuerca, Spain: posible Ancestor to Neanderthales and Modern Humanos” (1997), en el que presentava el Homo antecessor, el qual situava en una data bastant anterior a l’establiment dels homínids a Europa.

Destaca també com a divulgador i autor de nombrosos assajos en els que exposa la seva visió de la condició humana, influïda per la seva formació com a paleontropòleg i per una ètica del progrés humà basat en el marxisme. Ha estat nomenat “professor distingit” per la Universitat Rovira i Virgili (2003), i és membre del Capítulo Español del Club de Roma i de l’Acadèmia de Ciències de Nova York. Al 1997 li fou concedit el premi Príncep d’Astúries en representació de l’equip d’Atapuerca. A l’any 2000 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic, entregada per la Generalitat de Catalunya, i al 2009 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura.

Sostenibilitat en el viatge

Punts forts Sostenibles

Tarannà rumb al turisme sostenible. En aquest viatge destaquem els serveis que fomenten l’economia local, afavoreixen la protecció de mediambient (i fauna) i preserven la cultura local, la diversitat i el seu Patrimoni.

El desig de Tarannà és fer felices a les PERSONES en els viatges, oferint experiències i vivències úniques amb la màxima seguretat i qualitat, i juntament amb els nostres viatgers i oficines receptives, aconseguir assolir una meta, el Turisme Sostenible. Aquesta meta és un camí a recórrer, en el que hem d’intervenir tots.

Allotjaments Previstos

 • Burgos: Hotel NH Collection Palacio de Burgos
  Conexió Internet Wifi: Sí.
  Bones pràctiques en sostenibilitat: En el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de las Nacions Unides, NH Hotel Group està adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides. En la seva política de Sostenibilitat NH Group aplica criteris d’eficiència i Sostenibilitat en tots els processos i decisions amb impacte al medi ambient, emprant la innovació, la ecoefiència i les energies renovables, inclosa la prevenció de la contaminació, el consum eficient dels recursos i reduir el volum de residus que es generen. S’asseguren el compliment dels requisits legals i altres requisits que afectin a la organització, amb el compromís amb la millora continua dels aspectes ambientals identificats a la seva activitat. Promocionen pràctiques sostenibles i respectuoses amb el medi entre els seus clients i proveïdors, desenvolupant accions que contribueixin a la millora dels entorns de les destinacions en les que operen. Col•laboren amb l’Administració i amb altres entitats del sector en el desenvolupament i promoció del turisme sostenible, contribuint a la investigació i difusió del coneixement en quant a medi ambient i eficiència energètica.
  Els principals indicadors inclosos en el seu Pla Estratègic de Responsabilitat Corporativa 2017-2019, inclou l’estalvi energètic, les certificacions ambientals, les ràtios d’aigua, energia i de petjada de carboni i la satisfacció del client en termes de Sostenibilitat. NH Hotel Group participa en el Carbon Disclosure Project, l’índex de sostenibilitat global de canvi climàtic CDP (Climate Change Project).

Comparte esta página:

Síguenos:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies