93 411 83 73

HORAS CONCERTADAS LUNES A VIERNES DE 10h a 18h

Viatge a Sardenya. En grup. Amb la revista Descobrir


La revista DESCOBRIR i TARANNÀ VIATGES AMB SENTIT organitzem conjuntament, del 26 al 30 de Juny, un viatge exclusiu en grup a Sardenya. Un viatge amb el qual reviurem el passat català de l’illa de Sardenya i descobrirem els lligams amb el nostre país que atresora aquest indret de la Mediterrània central. Podrem recórrer ciutats com Càller o Oristà i passejar per l’Alguer, ciutat catalana de Sardenya.

El viatge tindrà un equip de guies d’excepció: l’editora de la revista Descobrir, Silvia Grimaldo, o el seu director, Joan Morales, i l’historiador i professor Martí Carbonell.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 • Sortida: 26 de juny de 2023
 • Durada: 5 dies
 • Grup mínim: 25 persones
 • Grup màxim: 25 persones

PUNTS FORTS DEL VIATGE

 • Viatge cultural i de natura organitzat amb la col·laboració de DESCOBRIR.
 • Acompanyament del director o l’editora DESCOBRIR Joan Morales o Silvia Grimaldo.
 • Guiatge per part de l’historiador i professor Martí Carbonell.
 • Recorregut interpretat per les ciutats de Càller i Oristany.
 • Passeig per l’Alguer i explicació de les relacions històriques, culturals i lingüístiques amb el nostre país.
 • Escoltarem el català de l’Alguer i conversarem amb els seus habitants en alguerès.
 • Gaudirem de l’excel·lent gastronomia sarda.

RESUM DEL VIATGE

DIA 01 // 26 DE JUNY: BARCELONA – CÀLLER
DIA 02 // 27 DE JUNY: CÀLLER – ALGUER
DIA 03 // 28 DE JUNY: ALGUER – COVES DE NEPTÚ – ALGUER
DIA 04 // 29 DE JUNY: ALGUER – PORTO CONTE – ALGUER
DIA 05// 30 DE JUNY: ALGUER – CÀLLER – BARCELONA

 

ITINERARI

(E) ESMORZAR (D) DINAR (S) SOPAR
DIA 01 // 26 DE JUNY: BARCELONA – CÀLLER (- , -, S)


Sortida en vol regular amb destinació Càller. Arrivada i trasllat al hotel. Per la tarda iniciarem el recorregut per Càller als peus de la muralla, concretament, al bastió de Sant Remy, i explicarem la importància que tenía per als catalans la ciutat de Càller durant l’època medieval i moderna. Un punt clau de la visita a la capital de Sardenya serà la catedral de Santa Maria, d’estil romànico-pisà, amb reformes barroques i neoclàssiques.
Després d’aquesta tarda intensa, tornarem passejant pel centre de Càller fins a l’hotel.
Sopar i allotjament a l’hotel

 
 
DIA 02 // 27 DE JUNY: CÀLLER – ALGUER (E, D, S)


Després d’esmorzar, començarem el programa de visites del matí amb un curt trasllat als afores de Càller per conèixer la basílica de Nostra Senyora de Bonaria (del català bona àrea), el primer exemple d’arquitectura gòtica-catalana a Sardenya i el lloc on l’any 1324 el rei Alfons IV va construir un castell fortificat per conquerir la ciutat de Càller.
Acte seguit, ens traslladarem amb autobús fins a la península de Sinis, a la província d’Oristany. Hi visitarem l’església bizantina del segle VI coneguda amb el nom de Sant Joan de Sinis, un espectacular edifici paleocristià. Farem una passejada per les precioses platges del ponent sard i pujarem a la torre catalanoaragonesa de Sant Joan. A continuació, ens traslladarem fins al poble d’Oristany per dinar. Després farem una passejada per aquesta capital de província i coneixerem més detalls de la relació dels Arborea i els catalans, i explicarem la coneguda festa de Sa Sartiglia. Després de visitar Oristany, ens aturarem a Torralba di Santu Antine, un jaciment arqueològic d’època nuràgica amb una torre peculiar construïda amb pedra en sec, i parlarem de com era aquesta cultura prehistòrica. Acabarem la jornada amb l’arribada a l’Alguer, on, després de fer una primera presa de contacte amb la ciutat, soparem i agafarem força per a l’endemà. Allotjament i nit a l’Alguer.

DIA 03 // 28 DE JUNY: ALGUER – COVES DE NEPTÚ – ALGUER (E, D, S)


Després de d’esmorzar, agafarem un vaixell i, si el mar ens ho permet, arribarem al cap de la Caça per endinsar-nos en una meravella geològica coneguda com la gruta de Neptú. Dinarem i per la tarda farem la visita de la ciutat. Un viatge a Sardenya no pot passar per alt la ciutat de l’Alguer, i molt menys per a nosaltres. Fundada el 1102 per la famosa família comerciant dels Doria, que tants contactes va tenir amb el nostre país, l’Alguer va ser repoblada amb catalans a partir del 1354, després de diversos conflictes amb els pisans i els genovesos.
Començarem a les seves muralles imponents, concretament, al bastió de Santa Magdalena, des d’on ens endinsarem al centre històric, explicarem la història de l’Alguer i en visitarem alguns dels monuments principals, especialment aquells de clara tradició arquitectònica del gòtic català, com la Duana Reial, la Casa Ferrera i els palaus dels Serra, dels Guió i Duran, dels Machin i de Carcassona. Ens perdrem pels estrets carrers del barri antic i podrem veure ben present la petjada catalana, amb la quadribarrada en algunes finestres i balcons, i escoltarem i llegirem el català de l’Alguer. A la catedral de Santa Maria, veurem traces del gòtic català al campanar i l’absis. A l’interior d’una de les capelles, hi trobarem una figura de la Moreneta i veurem nombroses ofrenes d’arreu del nostre país. Continuarem la visita a la ciutat pel front marítim, amb la torre del Polvorí i els seus bastions, on parlarem extensament del comerç entre l’Alguer i casa nostra al llarg de la història i la importància que va tenir la indústria del corall per al territori. Finalitzarem el dia amb la visita de l’associació Obra Cultural Catalana.
Sopar i allotjament
DIA 04 // 29 DE JUNY: ALGUER – PORTO CONTE – ALGUER (E, D, S)


Esmorzar a l’hotel. Avui farem una caminata per conèixer el Parc Nacional de Porto Conte, 60 quilòmetres de costa al mar entre Capo Caccia i Punta Giglio on podem trobar una alternança de belles platges de sorra i espectaculars penya-segats que cauen sobre aigües clares. Dinar tipus Pic-nic.
Finalitzada la nostre caminata tornarem amb a l’Alguer per sopar i allotjament a l’hotel.

 

 

 
 
DIA 05 // 30 DE JUNY: ALGUER – CÀLLER – BARCELONA (E, -, -)


Esmorzar a l’hotel i trasllat a Càller per a la sortida del vol Vueling. Vol de tornada i fi dels serveis

PREU DETALLAT

PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE SUSCRIPTORS DESCOBRIR: 1.575 EUROS
PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE NO SUSCRPTORS DESCOBRIR: 1.652 EUROS

SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL: 290 EUROS

Com a conseqüència de variables relacionades amb el carburant i les taxes aèries (preu definitiu una vegada emès el bitllet), els preus establerts en aquesta programació es poden revisar fins a vint dies abans de la data de sortida. Data de càlcul del viatge: 8 de febrer del 2023.

EL PREU INCLOU

 • Guiatge i acompanyament de l’historiador i professor Martí Carbonell.
 • Acompanyament del director o l’editora DESCOBRIR Joan Morales o Silvia Grimaldo.
 • Vols internacionals amb la companyia aèria Vueling, en classe turista.
 • Transport col·lectiu privat en tots els desplaçaments.
 • Règim alimentici segons itinerari
 • Impostos aplicables i taxa turística.
 • Totes les visites indicades en el itinerari i les entrades als monuments si s’escau.

EL PREU NO INCLOU

 • Assegurança d’assistència i cancel·lació.
 • Totes les despeses personals.
 • Tot el que no està descrit com a inclòs sota la llista “inclou”.

INFORMACIÓ ESTESA DEL VIATGE

VOLS PROPOSATS
Cia Núm. Dia Mes Origen Destí Sortida Arribada
VY 6164 26 JUNY BARCELONA CÀLLER 11.55 13.25
VY 6165 30 JUNY CÀLLER BARCELONA 17.20 18.50

QUÈ HAS DE SABER

 • Us podeu inscriure amb un màxim de dues places per petició.
 • El període d’inscripció s’obrirà a les 12 h del dimarts 28 Març i es tancarà el dimarts 04 d’Abril del mateix mes.
 • La sol·licitud d’inscripció s’ha de fer, exclusivament, emplenant el formulari d’inscripció online que es crearà a tal efecte, a partir de l’hora i en el dia indicats, i no abans.
 • A cada petició se li assignarà un número d’ordre o registre d’entrada amb el qual es cobriran les places disponibles, i la resta quedaran en llista d’espera.
 • La reserva quedarà formalitzada amb el pagament del 40% de l’import del viatge, que s’haurà de fer efectiu les 24 hores següents d’haver rebut les instruccions per formalitzar la reserva. Si la formalització no es fa dins de termini, el torn passarà al primer de la llista d’espera.
 • Pagament de l’import restant un mes abans de la sortida.
 • El programa pot variar per necessitats logístiques.

SEGURETAT PER A TU I ELS TEUS

Des de Tarannà Viatges amb Sentit t’oferim, de manera opcional, una assegurança adequada per al teu viatge, i et recomanem que la contractis. Deixa’ns assessorar-te. Mirem per tu i pels teus perquè viatgeu d’una manera segura.

ASSEGURANCES DISPONIBLES
A continuació detallem les assegurances disponibles i recomanades per a aquest viatge:

VIP AUTOR PLUS
Hi ha la possibilitat de contractar una assegurança de viatge que inclou, a més de l’assistència, la cancel·lació (AXA VIP AUTOR PLUS 1500). Aquesta assegurança cobreix fins a 34 supòsits de cancel·lació i, a més, incorpora el cas en què
sigui sobrevinguda per la indisposició del guia acompanyant expert en el tema. Aquesta assegurança té un preu de 130 euros.

En el cas de possibles supòsits que impliquin complicacions i recaigudes de malalties preexistents, cròniques o degeneratives, consulteu-nos. Tenim altres assegurances adaptades a aquestes circumstàncies.
Podeu veure les assegurances disponibles a l’enllaç següent: Assegurances | Viatges Tarannà (taranna.com)
En cas que en vulgueu contractar alguna, ho heu de notificar en el moment de fer la reserva.
Les assegurances de viatge i de cancel·lació opcionals no són serveis turístics que formen part del viatge combinat, ja que es tracta de productes financers que s’activen des del moment de la contractació, per la qual cosa no són reemborsables en cap cas.

ALLOTJAMENT PREVIST

A Tarannà sempre intentem oferir hoteleria que estigui alineada amb els nostres valors en sostenibilitat i qualitat.

Aquest programa té un 100% d’hotels amb bones pràctiques en sostenibilitat.

 • Càller: Hotel Regina Margherita 4*
  Connexió internet wifi: Sí.
  Bones pràctiques en sostenibilitat: Atenció en l’elecció de proveïdors locals i aliments de temporada. Instal·lació de sistemes d’il·luminació de doble classe A. Disposen d’un sofisticat sistema de recuperació de calor que, juntament amb un aïllament termoacústic, són les accions que els han permès assolir la màxima eficiència energètica. Han obtingut la certificació mediambiental europea Ecolabel i la certificació Gold Level Ecoleader del programa GreenLeaders de Tripadvisor.
  Més informació a https://www.hotelreginamargherita.com/
 • Alguero: Hotel Catalunya 4*
  Connexió internet wifi: Sí.
  Bones pràctiques en sostenibilitat: Gestió responsable dels residus, especialment en evitar els plàstics d’un sol us. US de bombetes LED de baix consum en les seves instal·lacions. l’Hotel cedeix els seus espais perquè artistes locals hi puguin exposar.

GUIES ACOMPANYANTS

GUIA ACOMPANYANT – HISTORIADOR I PROFESSOR

MARTÍ CARBONELL SALOM

Martí Carbonell Salom (Menorca, 1985) és historiador, arqueòleg i guia de viatges d’autor. Docent i viatger apassionat, està llicenciat en Història i és màster en Arqueologia per la Universitat de Barcelona i màster en la Mediterrània Antiga per la Universitat Oberta de Catalunya. És un bon coneixedor de tot l’entorn mediterrani i un enamorat de les cultures que l’envolten. Ha tingut la sort d’haver fet un bon nombre de viatges per Europa, el nord d’Àfrica, el Pròxim Orient, l’Amèrica Central, Àsia i, sobretot, pels països de la ribera mediterrània, en alguns com a guia de viatges i com a guia acompanyant. És un gran coneixedor de Sardenya, un territori que ha trepitjat diverses vegades i on ha treballat.
Ha fet nombroses excavacions a Menorca, Catalunya, Tunísia i Algèria, així com investigacions històriques i publicacions en relació amb emigracions a Algèria, colonialisme i comerç negrer. Com a docent, treballa a la Universitat de les Illes Balears, en diverses assignatures en els graus de Turisme i Educació Primària. També coordina la Universitat Oberta per a Majors, i és professor d’Història a l’Ateneu de Maó i a l’Escola d’Adults. És membre de la Secció d’Història i Arqueologia de l’Institut Menorquí d’Estudis i de l’Ateneu de Maó.
La seva passió és viatjar, però sobretot difondre coneixements i transmetre la història. Li encanta explicar, compartir experiències amb els alumnes i els companys de viatge, i conèixer gent amb qui conversar. És un enamorat de Menorca i dels Països Catalans, de la seva cultura, la seva llengua i la seva gent.

INFORMACIÓ D’INTERÈS

REQUISITS D’ENTRADA
El viatger haurà de tenir la documentació necessària per fer el viatge, en aquest cas, el DNI vigent a l’hora de volar.

PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA
Hem de disposar d’informació del viatger o dels menors que tingui a càrrec que es trobin en les circumstàncies següents: persones amb mobilitat reduïda (per motius de discapacitat física, sensorial o de l’aparell motor; permanent o temporalment; discapacitat o deficiència intel·lectual, o qualsevol altra causa de discapacitat, o per l’edat, i que la seva situació requereixi una atenció adequada i l’adaptació a les seves necessitats particulars del servei).

SOSTENIBILITAT EN EL VIATGE

SOSTENIBILITAT EN AQUESTA SORTIDA
El desig de Tarannà és fer felices a les PERSONES als viatges, oferint experiències i vivències úniques amb la màxima seguretat i qualitat, i conjuntament amb els nostres viatgers i oficines a la destinació, aconseguir una fita, el Turisme Sostenible. Aquesta fita és una camí per recórrer, en el que tots hem d’intervenir.

PETJADA DE CARBONI DEL VIATGE
Amb el teu viatge estàs afegint un arbre MÉS al Bosc Viatger de Tarannà.
T’informem que la petjada de carboni mitjana del viatge és de: 0,30 Tn de CO2.
Aquest càlcul mitjà s’ha fet a partir de les dades que van publicar el Banc Mundial, Expansión, Statista i la Calculadora CO2 de Tarannà.
Per fer el càlcul, s’ha valorat una mitjana del transport i els serveis terrestres del viatge.
El teu arbre creixerà al projecte “Viu de Llevata” ubicat a Pont de Suert (Lleida).

OFICINA RECEPTIVA A DESTINACIÓ
Seleccionem els proveïdors que ens ofereixen la qualitat que desitgem per als nostres viatgers. Viatjar amb seguretat i gaudir d’unes merescudes vacances són prioritats per a nosaltres. Treballem aquesta destinació amb proveïdors que compleixen amb aquests valors de qualitat i servei.

Comparte esta página:
Síguenos:
Entérate de nuestros viajes antes que nadie

Entérate de nuestros viajes antes que nadie

 

Entérate de nuestros nuevos viajes, recomendaciones expertas, curiosidades culturales, y más, con nuestras newsletters.

 

Regístrate, es muy fácil.

 

Y recuerda: podrás modificar tus datos en cualquier momento.

Tarannà Club de Viatges, S.A. usará la información que usted proporcione en este formulario para estar en contacto con usted y para enviarle actualizaciones y promociones. Sus datos serán tratados según la Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales.

Para obtener más información acerca de nuestra política de privacidad

Petición enviada correctamente. Recibirás un correo de confirmación para finalizar el proceso