93 411 83 73

HORAS CONCERTADAS LUNES A VIERNES DE 10h a 18h

Viatge a Albània. En grup. Amb Martí Carbonell


Viatge a Albània en grup. De nord a sud recorrerem el país buscant llocs i moments de la història que s’han quedat congelats en el temps i els combinarem amb Patrimonis de la Humanitat, Parcs Nacionals i vida rural.
Oferim una manera diferent de descobrir Albània, sent aquest un viatge fora del convencional.
Després de molts anys sotmès en una fèrria dictadura, el que fora el país més aïllat d’Europa, conserva restes del seu recent passat autàrquic: infraestructures abandonades, indústries decadents i els seus famosos búnquers.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

SORTIDA 2020: 27 D’OCTUBRE
SORTIDA 2021: 26 D’OCTUBRE
SORTIDA 2022: 25 D’OCTUBRE
Durada: 8 dies
Grup mínim: 06 persones
Grup màxim: 14 persones

PUNTS FORTS DEL VIATGE A ALBÀNIA

 • Viatge en un grup petit, amb l’acompanyament i guiatge del professor Martí Carbonell.
 • Visita a la espectacular costa adriàtica.
 • Visió completa d’Albània, un dels països més desconeguts d’Europa.

 


 

 


 

RESUM DEL VIATGE

 • DIA 01 // 27 OCTUBRE: BARCELONA – RINAS (AEROPORT) – TIRANË
 • DIA 02 // 28 OCTUBRE: TIRANË – KORÇË
 • DIA 03 // 29 OCTUBRE: KORÇË – GIROKASTËR
 • DIA 04 // 30 OCTUBRE: GIROKASTËR – VLORE
 • DIA 05 // 31 OCTUBRE: VLORE – BERAT
 • DIA 06 // 01 NOVEMBRE: BERAT – TIRANË
 • DIA 07 // 02 NOVEMBRE: TIRANË – KRUJE – TIRANË
 • DIA 08 // 03 NOVEMBRE: TIRANË – RINAS (AEROPORT) – BARCELONA

Descarrega tota la info. del viatge en PDF


RESERVA O DEMANA INFORMACIÓ* Camps requerits

ITINERARI

(E) ESMORZAR; (D) DINAR; (S) SOPAR

DIA 01 // 27 OCTUBRE: BARCELONA – RINAS (AEROPORT) – TIRANË ( – , – , – )

Sortida en vol de regular amb destinació TIRANË, capital d’Albània. Arribada i recollida del grup a l’aeroport de Rinas. Ens desplaçarem fins Tiranë, capital de país on, depenent de l’hora d’arribada, farem una visita al centre de la ciutat que ens servirà com a introducció a l’estil de vida i història de país que serà l’escenari del nostre viatge.
Allotjament a l’hotel Metro.

DIA 02 // 28 OCTUBRE: TIRANË – KORÇË (E, D, S)

Començarem el nostre viatge al matí, per endinsar-nos en el passat d’Albània; primer a Librazhd buscant el rastre de la Via Egnatia, via romana que connectava la costa adriàtica amb Bizanci. A continuació, ens desplaçarem a Selce, per visitar les seves tombes il·líries de segle IV aC arribant a la riba de l’estany Pogradec, un dels més grans als Balcans, i ens aturarem a Lin. Aquí farem una visita al poble i veurem la seva mosaic Bizantí. Totes aquestes visites se situen en entorns naturals de gran valor paisatgístic. Arribada a Korçë.
Allotjament a Vila Alfa.

DIA 03 // 29 OCTUBRE: KORÇË – GIROKASTËR (E, D, S)

Esmorzar i vista de la ciutat. Aquí coneixerem el basar de marcat estil otomà, la Catedral ortodoxa i el casc antic. Sortida amb direcció Gjirokaster. Aquest recorregut transcorre per un espectacular paratge de muntanya. Pel camí ens trobarem en diverses ocasions amb el riu Vjosa, el riu salvatge més gran d’Europa. També tindrem vistes a les muntanyes frontereres amb Grècia. Borovë i el seu cementiri i Përmet, seran alguns dels nostres punts d’interès en el camí. Ja a Gjirokaster coneixerem el seu castell i la part antiga de la ciutat.
Allotjament a l’hotel Gjirokastra.

DIA 04 // 30 OCTUBRE: GIROKASTËR – VLORE (E, D, S)

Sortida de la vall on es troba aquesta ciutat per arribar a la costa. Aturada a Butrint, antic assentament de Kaonios, grecs i romans i Patrimoni de la Humanitat. Poblat des del segle VI aC és una de les joies arqueològiques de país. Continuarem el recorregut a la vora de la costa jònica, d’aigües cristal·lines, poblets costaners i paisatge mediterrani. Arribada al port de muntanya de Llogara, des d’on contemplarem el mar Jònic i Adriàtic. Des d’aquí arribarem a Vlore.
Allotjament a l’hotel Partner.

 

DIA 05 // 31 OCTUBRE: VLORE – BERAT (E, D, S)

El dia d’avui ens tornará a portar al passat. Amantia serà una de les nostres parades, l’assentament il·liri, datat al segle V aC el qual va perdre la seva esplendor en temps dels romans. Després d’això continuarem cap a Byllis, una mica més al nord on es troba aquesta antiga ciutat, en els confins d’Iliria i Epiro. Visitarem les restes del seu antic esplendor i la seva relació amb Apollonia, el nostre destí del dia següent. Continuarem fins Berat. A l’igual que Gjirokastër, també declarada Patrimoni de la Humanitat, i allà ens mourem pels seus tres barris històrics Gorika, Mangalemi i Kalaja, de marcat estil otomà.
Allotjament a l’ hotel Onufri.

DIA 06 // 01 NOVEMBRE: BERAT – TIRANË (E, D, S)

Al matí ens desplaçarem fins a conèixer Apollonia, del segle VI aC, la que va ser assentament de il·liris, grecs i romans, i que és ara una de les joies arqueològiques d’Albània. Seguirem fent camí fins Durres. La que va ser ciutat de gran importància en l’imperi romà ens mostrarà algunes de les seves riqueses, amfiteatre i termes. Prosseguirem per arribar a Tiranë, la capital on coneixerem el centre de la ciutat, mesquita, plaça central i barri de Blloku.
Allotjament a l’hotel Metro.

 

DIA 07 // 02 NOVEMBRE: TIRANË – KRUJE – TIRANË (E, D, S)

Després de l’esmorzar, visitarem el museu d’història, on es troben moltes peces arqueològiques trobades en els llocs visitats. Després d’això ens desplaçarem fins Kruje, ciutat situada al vessant d’una muntanya i des de la qual George Kastrioti va començar l’alliberament de país contra el domini otomà. És un bon escenari per conèixer un capítol important de la història de país. Tornada a la capital i tarda lliure per recórrer el centre de la ciutat.
Allotjament a l’hotel Metro.

 

DIA 08 // 03 NOVEMBRE : TIRANË – RINAS (AEROPORT) – BARCELONA (E, -, -)

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’aeroport. Agafarem un vol de tornada a la nostra ciutat d’origen. Fi dels nostres serveis.

PREU DETALLAT

PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE EN BASE A 06 – 09 PERSONES: 2.100 € + 264 € TAXES
PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE EN BASE A 10 – 12 PERSONES: 2.030 € + 264 € TAXES
PREU PER PERSONA EN HABITACIÓ DOBLE EN BASE A 13 – 14 PERSONES: 1.995 € + 255 € TAXES

SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL: 230 EUROS

Com a conseqüència de variables relacionades amb el carburant, taxes aèries (preu definitiu un cop emès el bitllet) i canvis en divises, els preus establerts en aquesta programació poden ser revisats fins a 20 dies abans de la data de la sortida. Data del càlcul del viatge 26 de novembre de 2019.

EL PREU INCLOU

 • Vol Barcelona – Tiranë –Barcelona amb la companyia aèria Turkish Airways en classe “T”. Altres classes o sortides des d’altres ciutats, a consultar.
 • Guia i transport
 • Hotels segons itinerari.
 • Àpats segons itinerari (E = Esmorzar; D = Dinar; S = Sopar)
 • Assegurança d’assistència i cancel·lació AXA VIP AUTOR PLUS 2500

EL PREU NO INCLOU

  • Taxes aèries
  • Àpats no especificats
  • Begudes i extres
  • Reserva anticipada de seients. Consultar suplement

COORDINADOR DEL VIATGE

Martí Carbonell és historiador i arqueòleg. Docent i apassionat viatger, és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Màster en Arqueologia per la mateixa universitat i Màster en la Mediterrània Antiga per la Universitat Oberta de Catalunya. Gran coneixedor de tot l’entorn Mediterrani i enamorat de les cultures que envolten aquest mar, ha viatjat i realitzat un bon nombre de viatges pel nord d’Àfrica (més de trenta a Algèria), el Pròxim Orient, centre Amèrica, Àsia i sobretot pels països de la ribera mediterrània.
Ha realitzat nombroses excavacions a Menorca, a Catalunya i a Tunísia i Algèria, així com investigacions històriques en relació a emigracions a Algèria i colonialisme i comerç negrer. Com a docent treballa a la Universitat de les Illes Balears coordinant la Universitat Oberta per a Majors, així com a l’Ateneu de Maó i a l’escola d’adults. Expert en el guiatge pels monuments del patrimoni prehistòric i històric de la seva illa, Menorca, és també membre de la Secció d’Història i Arqueologia de l’Institut Menorquí d’Estudis.
La seva passió és viatjar, però sobretot difondre els seus coneixements i donar a conèixer la història dels territoris dels que n’és coneixedor.

INFORMACIÓ D’INTERÉS

VISAT I REQUERIMENTS D’ENTRADA
Heu de disposar del passaport o del DNI en regla en el moment de retorn del viatge. Aquesta destinació no requereix visat. Aquests són els requisits necessaris per a la nacionalitat espanyola. Per a la resta de nacionalitats pot haver-hi altres requisits, per la qual cosa és imprescindible informar a Tarannà.

VACUNES I SANITAT
És imprescindible que prèviament a la formalització de la reserva, consulteu amb els serveis de Sanitat Exterior / Medicina Tropical de la vostra Comunitat Autònoma, les vacunes i/o requeriments mèdics que necessiteu per a realitzar aquesta ruta: https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/sanidadExterior/salud/centrosvacu.htm

Per a la realització d’aquest viatge no hi ha cap vacuna obligatòria.

POBLACIÓ
Albània, és un petit país al cor dels Balcans, de amb prou feines 28.000km2, i banyat pel mar Adriàtic i Jònic. És un dels països més pobres d’Europa amb uns salaris mitjans de 250 € / mes. Compta amb una població de poc més de 3.000.000 d’habitants sent la mateixa quantitat els albanesos que es troben fora de país. Amb una gran riquesa cultural, són diverses les civilitzacions que van passar per aquí. Els últims van ser els otomans, durant més de 500 anys i fins al 1.912. Gràcies a això el país és de religió majoritàriament musulmana, i manté alguns dels seus costums i art de la seva gastronomia. Degut a la seva orografia, molt muntanyosa, grans àrees de país han romàs aïllades fins fa no gaire temps. Això ha provocat que les societats s’organitzessin d’una forma tribal, amb codis d’honor que es conserven a la part nord. Pel que fa a la història recent, hi varen haver 50 anys de dictadura comunista en la qual el país es va tornar a veure aïllat de el món. Col·lectivització de les terres, de la feina, prohibició de la propietat privada, tancament de fronteres etc. Després de la caiguda deel comunisme a l’any 1991 es va donar pas a un sistema capitalista en el qual no tothom ha tingut les mateixes oportunitats, creant grans desigualtats entre la població. Ara aquest país està fent un gran esforç per obrir-se a el món, entrar a la Unió Europea i ser un referent com a nou destí turístic a la Mediterrània.

CLIMA I GEOGRAFIA
Albània és un estat molt muntanyós, amb altures generalitzades de més de 1.000 metres. Les terres baixes només ocupen 1/7 de país i es redueixen a la plana litoral i a les valls molt estretes. La costa enfront del mar Adriàtic és retallada, esquitxada per golfs i caps.
Les terres costaneres gaudeixen d’un clima mediterrani, amb temperatures mitjanes anuals al voltant de 16 ° C. En canvi, a l’interior es torna un clima continental, amb mitjanes anuals de 10 ° C i bruscs contrastos de temperatures al llarg de l’any. En algunes zones muntanyoses les precipitacions superen els 2.000 mm, mentre que a la costa es mantenen en els 800 mm. La mitjana del país està al voltant dels 1.430 mm, encara que la major part cau a l’hivern, el que dona lloc a períodes excessivament humits i altres molt secs.
La vegetació mediterrània amb màquies i coníferes destaquen en la franja litoral mentre que a l’interior muntanyós predominen boscos de coníferes i caducifolis.
La línia costanera té 362 km de longitud i està situada entre els mars Adriàtic i Jònic. La costa adriàtica, a nord, és baixa i pantanosa, mentre que la costa jònica, que comença a Vlorë, és abrupta, amb muntanyes que cauen directament al mar, intercalades amb platges petites; És per aquest motiu aquesta zona es coneix com la Riviera albanesa.

PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA
És necessari disposar d’informació del viatger o menors al seu càrrec que es troben en aquestes circumstàncies: persones de mobilitat reduïda (per motius de discapacitat física, sensorial o locomotriu; permanent o temporal; discapacitat o deficiència intel·lectual; o qualsevol altra causa de discapacitat, o per l’edat, i la situació de la qual requereixi una atenció adequada i l’adaptació a les seves necessitats particulars del servei).

ALLOTJAMENTS PREVISTOS O SIMILARS

Albània, després d’anys d’aïllament i en una economia en transició, el turisme comença a prendre consciència mediambiental i poc a poc s’acosta als estàndards de qualitat europeus.

La categoria turística està basada en la classificació turística local.

Aquest programa té un 40% d’hotels amb bones pràctiques en sostenibilitat en categoria estàndard. Subjecte a disponibilitat al moment de confirmar la reserva.

   • Tiranë: Hotel Metro o similar
    Connexió Internet Wifi: Si. Gratuït.
    Bones pràctiques en sostenibilitat: L’hotel és accessible per persones amb mobilitat reduïda.
   • Korçë: Vila Alfa o similar
    Connexió Internet Wifi: Si. Gratuït.
   • Gjirokaster: Hotel Gjirokastra o similar
    Connexió Internet Wifi: Si. Gratuït.
   • Vlore: Hotel Partner o similar
    Connexió Internet Wifi: Si. Gratuït.
   • Berat: Hotel Onufri o similar
    Connexió Internet Wifi: Si. Gratuït.
    Bones pràctiques en sostenibilitat: L’hotel vol ser un referent tant en l’arquitectura com en l’hospitalitat. L’hotel vol conservar l’arquitectura típica albanesa, i està construït amb materials naturals i de proximitat, especialment pedra i fusta. Va ser construït per paletes de la zona, generant així llocs de treball a la zona durant la seva construcció. És un hotel familiar, fundat per 4 germans albanesos que van haver d’emigrar a diferents països d’Europa després de la revolució de 1991. Allotjant-nos en aquest hotel estem estimulant l’economia local.

SOSTENIBILITAT EN EL VIATGE

PUNTS FORTS SOSTENIBLES

   • Albània, després d’anys d’aïllament i en una economia en transició, la població comença a prendre consciència mediambiental i a poc a poc va millorant els seus hàbits. Les autoritats albaneses per la seva part estan posant de la seva part per a arribar als estàndards europeus.
   • Selecció d’allotjaments de caràcter familiar, sempre que sigui possible, per fomentar el desenvolupament econòmic de la regió i de les petites economies familiars.
   • Restaurants locals familiars. D’aquesta manera fomentem el consum de productes Km0, que beneficien a la població local indirectament amb la nostra visita.
   • La nostra oficina en destinació ha signat «valors i compromisos Tarannà», un document que aposta per la ètica, la defensa dels drets humans, el foment dels impactes positius a la societat i al medi ambient.

OFICINA RECEPTIVA EN DESTÍ

La nostra oficina receptiva en destí ha rimat el seu compromís de valors i ètica com empresa amb Tarannà.
Son una petita empresa creada per espanyols enamorats d’Albània, tant que varen decidir fa diversos anys treballar i residir en aquest país. És per això que treballen al costat de guies, famílies i proveïdors locals tractant de fer que repercuteixi en l’economia local els beneficis del seu treball, i desenvolupen la seva activitat en entorns rurals, mostrant les seves tradicions, llocs històrics, la seva rica gastronomia sempre fomentant l’ús de productes locals, en definitiva, l’essència d’un país encara per descobrir i amb molt per a oferir. Tot això fa que transmetin el seu amor per Albània a través del tracte proper de la gent amb la qual treballen i que ells al seu torn siguin els millors ambaixadors que Albània pugui tenir.

CONTACTA ARA* Camps requerits

Comparte esta página:
Síguenos: