93 411 83 73

HORAS CONCERTADAS LUNES A VIERNES DE 10h a 18h


Comentarios viajeros Senegal

En esta sección podéis encontrar una recopilación de los comentarios que nos vais enviando.
Envíanos tu comentario rellenando el siguiente formulario

Hola Quim, Desde la distancia física y en el tiempo (hace ya dos meses que volvimos de África) y desde el reposo que da el paso del tiempo, quiero darte las gracias por el viaje que compartimos y por tener esa capacidad de transmitir toda la fuerza e ilusión que proyectas, eres un gran profesional y mejor persona, crees en lo que haces y haces cosas que ayudan a crecer al ser humano.
Para mi fue una experiencia muy positiva y lo viví con intensidad, de eso tienes gran culpa.

Me gustaría no perder el contacto y poder participar mas directamente de los proyectos que llevas a cabo en África, no sé de que manera ni como, pero me gustaría hacerlo, cuenta con mi disposición, ilusión y un poquito de conocimiento.
Seguramente volveré en alguno de tus viajes, siempre el 2º viaje es mejor que el primero, se ven las cosas mas desde dentro y se empieza a entender lo que se ve.

Si no te escribí antes fue porque cuando vine de África cambio mi situación personal, la operación de mi padre cambio por completo mi rutina. Tuve que irme a vivir con ellos para cuidarlos, mi padre recién operado con 86 años y mi madre con 91 años y con Alzehirmer.

Gracias por toda la ilusión que pones en lo que haces y por la capacidad que tienes de transmitirla. No cambies compañero.
Si vienes por aquí, no dudes en llamarme, aquí tienes tu casa.

Un saludito,
Paco

Ha estat fantàstic, de veritat. Tot ha anat perfecte, cap problema de salut ni de res. Els nens també han estat molt bé, molts al·lucinats pels primers contactes, però després perfecte, s’enrotllaven amb tothom.

Són bona gent, hospitalària i agraïda. La organització del viatge perfecte, i ja farem una trobadeta per comentar la jugada. Gràcies per tot i fins aviat. Hem descobert un continent meravellós, ja m’ho semblava… i la petita, tornant al avió ja em preguntava on aniríem l’any que ve, imaginat!

Petons i gràcies

En general estem contents. El país ens ha sorprès per moltes qüestions, tot i que som conscients que en només 14 dies ens quedem amb moltes percepcions aproximades del que realment és.

Potser t’ajudem més al «servei postvenda» si et comento coses que canviaria ara, si hagués de repetir el viatge. Et repeteixo que estem contents, tot i que no enumeri totes les coses bones, eh?

– tenim la sensació d’haver fet massa km. I això que portàvem un 4×4 de luxe que ni tan sols va punxar… Certament a part dels nuclis principals, la resta semblen llocs de pas per al turista.

– ens ha faltat fer una mica més d»exercici». Sí que pensàvem que al país Bassari faríem més excursió: només vam caminar 30 minuts per anar a l’aldea bedik i 30 minuts per anar a la cascada de Dindefello.

– el fet de tenir reservats els sopars ens lligava una mica, perquè això de sopar als hotels no ens agradava massa. A més molts dies haguéssim passat sopant un mango al carrer… El fet que els guies tinguin pagats els sopars i tinguin uns llocs determinats on Bassari els permet fer-ho et limita molt. I és clar, no volíem abandonar-lo en els menjars. Uf… i quan et trobaves un grup (molts dies hi coincidíem) d’aquells que no paren de cridar… en fi, sense comentaris.

Més coses que em venen al cap: Karabane i Somone eren llocs molt tranquils. Això sí, no era aquella aigua transparent promesa… La llàstima també és que la manca de consciència de cuidar l’entorn fa que et trobis plàstics a qualsevol raconet del país.

Per cert, van tancar les fronteres amb Gàmbia… toooooooorna a donar la volta de Casamance cap a Dakar… Coses que passen.

Ostres, llegeixo el que he escrit i sembla que estigui omplint un full de reclamacions. No! Ens ha agradat triat Àfrica, i Senegal en particular. Gràcies per tot. bb

Te escribo para darte las gracias por tu apoyo y dedicación para este viaje, sé que en todos pondrás el mismo interés…. realmente salió todo muy bien, disfrutamos muchísimo todo, la gente, los lugares, la comida, el ambiente, y créeme que tuve la suerte de estar en un grupo de gente de lo mejor que he conocido, qué bueno que me aconsejaste compartir habitación.

Por supuesto siempre en un viaje hay inconvenientes que en esos momentos uno piensa que tomará nota para, de forma constructiva, transmitirte algunas recomendaciones, pero créeme que al final del viaje y ahora ya no recuerdo de qué se trataba pues en conjunto, esas pequeñas cosas resultan insignificantes. De cualquier manera, cuando me acuerde, te lo escribiré y como te decía, solo de forma constructiva pues siempre los comentarios de este tipo pueden ayudar a mejorar algunos detalles.

En fin, mil gracias, espero que estés muy bien y tener la ocasión otra vez de viajar a través de tu agencia. Un abrazo. C. A.

Hola Irene!

Doncs sí, ja som a casa. I contents i contentes del viatge. N’hem tret molt profit i l’hem disfrutat molt, tot i que, com t’han explicat, hi haurà coses que caldria millorar. T’explico una mica la meva reflexió:
L’estada en famílies va ser fantàstica. La meva germana i jo vam tenir molta sort perquè ens va tocar una mare africana encantadora. Hem fet molta amistat, tant amb ella com amb els seus fills. Hi ha hagut un problema, però, amb l’organització, i és la següent. Nosaltres estavem tant bé amb ells que vam demanar de continuar tots els dies que ens quedaven a casa seva. Però els organitzadors ens ho van prohibir, malgrat teníem el consentiment de la mare. Ens van fer anar, doncs, obligatòriament a l’alberg. Penso que va ser una llàstima, perquè sens dubte vius més intensament el país i la seva gent si comparteixes les seves experiències i àpats a casa seva.
L’alberg estava bé. Amb aire acondicionat i tot! i força net. L’únic inconvenient que li trobo és que era molt apartat del poble i, per tant, quedaves aïllat de tot i no hi havia gaire res a fer. Sort que no hi vam ser gaire, ja que tot el dia voltàvem.
Els àpats, fantàstics! Els posaria un 10, quasi. Són força equilibrats i no ens vam quedar amb gana. El menjar és picant però si t’agrada, com és el meu cas, és realment bo. L’únic que vam trobar a faltar una mica va ser l’aigua, ja que els organitzadors no l’havien previst. Però els ho vam dir al cap d’uns dies, i llavors ja va quedar arreglat.
L’acompanyant que vam tenir, l’Amadou, ens va cuidar moltíssim. Va estar en tot moment amb nosaltres i per nosaltres i ens va resoldre qualsevol contratemps que tinguéssim, com algunes cagarrines que vam agafar… gairebé tots. Tot i que feia esforços per anar puntuals als llocs, però, sempre arribàvem tard… per ell, o pel xofer Mani, o per l’interlocutor Ousman. Sempre passava alguna cosa…!
Les activitats de turisme són millorables. Crec que, amb això, estem tots d’acord. Primer, perquè anàvem sempre dalt de l’autobús i no podíem voltar massa. Segon, perquè sortíem súper tard i agafàvem les hores de més sol. Això va provocar alguna insolació i cops de calor entre els que érem allà. Tercer, perquè de tant cuidar-nos ens feien anar com reis, ens feien seure a les primeres files i ens feien uns discursos de benvinguda massa llargs, que ens impedien aprofitar l’estona al lloc on érem. És clar, però, que suposo que la seva cultura els fa ser així, per agraïr-nos que fóssim allà. Però si ens haguessin deixat estar amb ells i voltar per allà més lliurement, en comptes d’asseure’ns a la cadira, potser haguéssim compartit més.
Els tallers de percussió i gastronomia van ser molt interessants. Estaven ben organitzats i nosaltres també teníem molta predisposició a aprendre, així que els vam viure intensament. A més, encara en vam fer un altre de dansa africana.
La ONG va estar bé, tot i que potser ens va faltar més informació per saber què podrem fer per ells des d’aquí, ara que ja hem tornat. Ens van parlar d’un projecte d’escombraries i recollida, que havia fracassat. Però no sabem com podríem ajudar-los. Els vam regalar tots els medicaments que duiem, en una col·lecta. Perquè els donessin a l’hospital.

Bé, Irene, ja paro que deu n’hi dó el rotllo!!!! Si necessites res més (fotos, etc) m’ho fas saber. Moltes gràcies per l’integrés!
Marina Antúnez

Comparte esta página:
Síguenos: