93 411 83 73

Solicita hora concertada

Comentarios2

Comentarios. Informe de sostenibilidad Tarannà 2011

Ir a Pag: 1, 2

 

En esta sección podéis encontrar una recopilación de los comentarios que nos vais enviando.
Envíanos tu comentario rellenando el siguiente formulario

 

 

Amb primer lloc, gracies per la confiança que sempre deposites amb mi, ja saps que si puc ajudarte amb quelcom, si está al meu abast o faré sempre encantada.
i com passa el temps!!! 20 anys prácticament que vas obrir la teva agencia. i sembla ahir que amb vas dir vine a la inauguració del c/. Caballero.
Estic molt contenta de que tot t´hagui anat an bé, encara que teu mereixes, sobre tot per el teu esforç i la teva lluita contiua per tirar endevant amb el que sempre era li es a teva il.lusió obrir la teva propia agencia i que els teus somnis es fesin..que s´han fet realitat, pero no només aixó, si no que aquets somnis es conservin i durin no totom pot dir que ha fet realitat els seus somnis malgrat que hi hagui possat tot de la seva part, per la cual cosa de veritat que et felicito.
He vist tot el que m´has enviat, i crec que poca cosa mes es pot afeguir, dons parles de tots els temas que poden ser interesants, crec que hi ha la suficient informació sobre tot el que mes vols informar o recalcar. i o dius de una manera molt clara. Jo personalment no cambiaria res. exepte si has d´incorporar alguna novetat mes.
penso que no només tens una agencia de viatge, tens molt mes que aixó, toques moltes tecles, viatges de tota mena, concursos, col.laboració am ONG, etc. etc.
has fet que amb el teu esforç i treball i burcant els millors col.laboradors la teva empresa creixi i creixi, tens Ag. inclus a Sud America etc. pero sobre tot la part humana que es respira per tots costats. Només una última cosa et vull dir, que amb sento afortunada de si meu permets diro, comtar amb la teva amistad, de la cual espero poder continuar disfrutant per sempre. Un petonas.

 

 

Em semble que és una feina magnífica. Ho he mirat globalment, això sí, no he llegit tots els textes, però com a document em semble molt ben fet, molt ameno, complert, modern. En fi, si volíes la meva opinió, és que donis les felicitacions a qui ho haggui fet!!!!

 

 

En cuanto al documento que me has enviado, sinceramente, solo puedo darte decirte que en mis años de periodista he visto pocas memorias de sostenibilidad que combinen la eficiencia y la profesionalidad con el corazón y la consciencia. Además, rezuma mucha coherencia e integridad. Muy inspirador, gracias por compartir!!!. Un gran abrazo!

 

 

Sento el retard, però aquesta setmana santa me l’he passat treballant tots els dies i no he tingut temps de respondre’t. Avui per fí, tinc un dia de festa i aprofito per donar-te la meva opinió i agrair-te per comptar amb mi. Només dir-te que després de 19 anys, us ha quedat una memòria xulíssima i moooolt completa!! Tampoc m’estranyen gens les valoracions tan positives de l’equip de Tarannà. Potser hagués estat interessant veure les valoracions dels clients… segur que també són molt bones i així s’animen possibles viatgers! És impressionant la quantitat de projectes socials en els quals Tarannà ha participat, enhorabona per aquesta gran memòria!!!
Salut i sort! Ens veiem per Tarannà!!

 

 

Ahir vaig tornar de l’Ampordà i vaig llegir el teu email. Moltes gràcies per compartir amb mi aquesta memoria. Avui l’he llegida tranquilament de cap a peus, i et paso els meus comentaris. T’he de dir que la trobo excel.lent, molt professional i amb molta qualitat. Fins i tot a mi, que porto molts anys amb vosaltres, m’ha sorprès la gran quantitat de accions que Tarannà ha portat a terme en tots aquests anys. I aixó significa que el grau de compromís ha estat constant i molt important. Nomès trobo bones paraules pèrque l’impressió ha estat molt bona. Si m’obligo a trobar algo negatiu, no ho trobo, a menys que es pugui considerar negatiu la formidable extensió de la memòria.

 

Proyecto Mantay:
Acabo de darle una mirada por encima, porque el tiempo ahora mismo no me permite, y me parece que esta bien, en cuanto a la información de Mantay.  Muchas felicidades por vuestro trabajo y muchas gracias en nombre de todos los niños, niñas y mujeres de todo el mundo al que apoyan!! Un abrazo,

 

He mirado el archivo y no tengo nada que añadir o, en todo caso y, en lo que a mí se refiere, calificaría a Tarannà con un 10 sobre 10 en cada una de las valoraciones.  Conozco vuestro trabajo y he tenido la inmensa suerte de contar contigo cuando lo he necesitado.  Ninguna otra agencia de viajes me parece más de confianza y sólo conozco a alguien más que pueda compararse con ese trabajo tan precioso que  hacéis allá donde vayan vuestros viajeros.

 

He estado un buen rato leyendo tu memoria; es increíble todo lo que habéis hecho, el trabajo en equipo, las ideas de cara al futuro, etc… En fin es un  buen documento sobre quienes, qué y como es Tarannà. Desde luego creo que no falta nada, es una memoria muy completa. Según a quien vaya dirigida es muy larga (sobre todo la parte de "historia"), todo depende de quien quieres que la lea. Yo la encuentro demasiado larga, pero como documento de la empresa esta perfecto. Quien quiera conocer a fondo Tarannà, aquí lo encuentra todo. Me imagino que ya tienes al documento de Tarannà mas breve. Espero que te sirva de algo mi opinión. Un abrazo,

 

Aquí tens alguns comentaris. T’haig de dir que no he pogut dedicar molt de temps (o tot el temps que m’agradaria) a un document tan llarg i ben fet, però espero que aquestes aportacions ajudin.
 - D’entrada i sense començar a llegir em pregunto: Depenent de qui sigui el destinatari de la informació, és necessari que sigui tan llarg/detallat? Ha de ser en castellà o pot ser en català? Amb això no vull dir que estigui malament, és només saber que està ben dimensionat per qui l’hagi de rebre. Si els destinataris tenen temps, 46 pàgines estan bé, son detallades i tot OK. Si és per directius o gent amb poc temps, 46 pàgines tiren a terra. Valdria la pena tenir un document executiu de 3-5 pàgines??
– Portada: Les fotos de l’esquerra estan tallades. Suposo que és per que no està fet per din-A4 en pantalla sinó que és un follet en paper.
– L’estructura del document (pàg. 2) em sembla molt bé.
– Pàg. 8. Valors: Estan molt bé, però no son masses? Potser els nomenaria en petit com a "según sus colaboradores" però en cercles posaria els 4 ó 5 més importants o que millor englobin els anteriors.
– Pàg. 11: 4.1. Con los empleados. Afegiria el "4.1" així com a l’índex.
– Pàg. 13 i 14: Conclusions, accions previstes i gràfics els posaria com annex 2 al final del document.
– Pàg. 15: 4.2. Con los clientes. Afegiria el "4.2" així com a l’índex.
– Pàg. 16: 4.3. Con la sociedad (a començament de nova pàgina). Afegiria el "4.3" així com a l’índex.
– Pàg. 17 a 34: Impressionants tots els projectes i detalls. Suggereixo que es posi com annex 1 al final del document.
– Pàg. 35: 4.4. Con el medio ambiente. Afegiria el "4.4" així com a l’índex. M’encanta.
Afegir potser utilització de paper reciclat, aprofitament de paper i recursos, encoratjament de documentació o informació via correu electrònic, reciclatge de totes les deixalles d’oficina (tòners, plàstics…), …
– Pàg. 37: 4.5. Con los proveedores. Afegiria el "4.5" així com a l’índex.
– Pàg. 43 (Clientes): Afegiria Traducir al Catalán el documento ‘Ser un viajero responsable’ para hacerlo extensivo a los clientes que “están hartos de tanto castellano”. (ja que ho traduïu a l’anglès pels proveïdors).
La documentació en la nostra llengua és sostenible pels nostres clients, per respecte a ells (nosaltres) i ja que diem que “Ámbito geográfico: Cuenta con una clientela fundamentalmente local, en su mayoría procedente de Catalunya”. Ja saps que amb això sí que soc molt crític.
– Pàg. 45, 2n paràgraf: Este primer informe Sostenibilidad… suposo que ja no és el primer, pel que suggereixo: Este informe de Sostenibilidad…
Per mirar d’enriquir aquest impressionant document, poca cosa puc aportar que ja no hagi estat incorporada. M’atreveixo a fer-te una petita aportació o proposta:
Jo tinc una màxima personal que fa anys la porto molt dins i miro d’aplicar-la sempre que puc, especialment de viatge. Té relació amb el respecte i el viatger responsable i m’agradaria compartir-la amb tu per si la pots/vols incorporar a algun lloc d’aquest fantàstic document.
“Un somriure és la corba que fa més curta la distancia entre dos punts”
2 punts poden ser 1 viatger i 1 local (el més habitual), 2 cultures, 2 actituds contraposades, 2 persones, 2 parts negociants, 2 viatgers…
Això miro d’aplicar-ho amb tots els milers de persones que al llarg de la vida viatgera em vaig trobant en aquest fantàstic planeta Terra.
Com a resum dir-te que em sembla impressionant tant el document com sobretot la feina feta fins ara. MOLTES FELICITATS per tot això.

 

HE LEIDO CUATRO VECES LA MEMORIA Y LA VERDAD ES QUE NO SALGO DE MI ASOMBRO.
COMO DIRÍA "EL JESULIN", EN DOS PALABRAS: IM-PRESIONANTE.
SABÍA QUE HACEÍS ACCIONES SOLIDÁRIAS, PERO NUNCA IMAGINÉ QUE TANTAS Y TANTAS.
SOY UN GRAN IGNORANTE DEL MUNDO EMPRESARIAL Y AUNQUE LA MEMORIA ME HA ENCANTADO POR SU CONTENIDO Y SOBRE TODO POR EL ESPÍRITU POSITIVO QUE TRANSMITE DE QUERER SIEMPRE MEJORAR TODOS LOS ASPECTOS, LA VERDAD ES QUE YO NO SABRÍA POR DONDE EMPEZAR.
LO QUE SI TE PUEDO DECIR ES: "NO CAMBIES NUNCA".CON ESTE ESPÍRITU Y ESTE EQUIPO HUMANO…………
NO HAY LÍMITES. FORÇA I ENDEVANT!!!!!!!!!

 

Estimats Ferran i Feli , Gràcies per la confiança per enviar-me la memòria de sostenibilitat de Tarannà. Llegint la llista d’activitats que heu desenvolupat m’adono que fa molts anys que no pareu de fer coses diferents de altres agencies, en el meu punt de vista heu arribat a un nivell que a més de fer les coses com un negoci les feu vertaderament com una vocació. Finalment crec que a més del teu propi esforç has tingut l’encert d’envoltar-te de col·laboradors fidels i dedicats. Amb el teu permís guardaré aquest document i el compartiré amb els directors del nostre grup que molts d’ells et coneixent. Rebeu una forta abraçada del vostre amic

 

Disculpa por el retraso, me parece que la memoria está muy bien estructurada. La idea de incluir los nuevos proyectos de igualdad, formación y medioambiente, es muy buena pues ahora para las empresas, ya sean pequeñas o grandes, es un valor añadido que puede marcar una gran diferencia en la imagen por un lado y en otro tipo de beneficios por otro. La idea es hacer las cosas bien y el marketing se creó para que todo el mundo se entere. También me ha gustado mucho la parte de los proyectos solidarios
Y por aportar algo, aunque no tiene importancia, cuando la memoria habla del ámbito geográfico,  al hacer referencia a la clientela de ámbito local puede dar la impresión de que Taranná está especializa, enfocada a la clientela local y esto puede hacer que se pierdan oportunidades. En este caso vendería más la diversidad, como en el caso de los proyectos solidarios, resaltando la venta online con el apoyo del equipo de profesionales si fuese necesario. De esta forma cualquier viajero se puede  identificar como viajero Taranná aunque la marca, por su alma y ubicación pueda estar más identificada con un tipo determinado de viajeros, pero esto queda en casa.  Pero como te he dicho es un detallito que no tiene importancia si el viajero no tiene esa percepción y te puedo asegurar que yo, como viajero Taranná, no la tengo.

 

 

M’acabo de mirar amb atenció i detall l’informe de sostenibilitat. M’ha agradat molt i m’ha impactat la quantitat d’activitats solidàries fetes. Senzillament impressionant. Ignoro si tens editat l’informe, però em permeto suggerir-te les següents qüestions:
1).- En general, hi ha errors d’accents i de puntuació (per exemple, a la pàgina 36 es posen punts finals a unes frases i a altres no). Crec que caldria una revisió general.
2).- Página 6 (apartat Tarannà Responsable): La marca “Terres de Somriures” està repetida. Crec que s’ha d’eliminar la segona vegada que s’esmenta.
3).- Pàgina 9: per mantenir la coherència amb altres apartats de l’informe, l’ordre de cita hauria de ser “Ferran Martí y Felisa Palacio” (composició de comité de RSE).
4).- Pàgina 10: Apartat “Grupos de Interés y Vías de Comunicación”. Es reitera diverses vegades “e-mail correo electrónico” quan és el mateix: “e-mail” o “correo electrónico”, no les dos.

Apartat “asociaciones profesionales”: Forma parte de patronal de pymes catalana PIMEC”. Crec que hauria de ser “Forma parte de PIMEC, patronal catalana de PYMES”.
Apartat “administraciones públicas”: UCAVE y PIMEC no són administracions públiques. Crec que s’hauria de rectificar. Podries dir que constes en el Registre d’Agències de Viatges de la Generalitat de Catalunya.
5).- Pàgina 11: Dius que l’equip està format per 16 persones de les quals dos són els propietaris. A la pàgina 7 has dit que els socis sou tu, la Feli, el Xavi i el teu pare. Per tant, crec que s’hauria de dir que l’equip està format per 16 persones de les quals 3 són els principals socis.
6).- Pàgina 14: Apartat millores de l’empresa. Crec que on diu “al carecer en número de personas”, hauria de dir “al crecer en número de personas …”.
7).- A l’apartat de la iniciativa de la Fundación Casa de Mi Tia Tere, el text correcte hauria de ser “Entrega el donativo Xiria Marín”, no “a Xiria Marín”.
MOLTES I MOLTES FELICITATS I MOLTS I PER MOLTS ANYS.

 

 

Acabo de rebre la memòria de Tarannà. Et/us felicito de debò. Envia-li a la Rita, també. Em demanes què li falta, què li sobra… A veure: la troba exhaustiva, cosa que d’una banda és perfecta, però de l’altra no tant. Per presentar a llocs oficials és fantàstica, però penso que hi ha llocs on potser caldria tenir alguna cosa més breu (hi ha gent que té pressa. Normalment, els que manen). De fet, m’ha recordar els informes d’Amnistia Internacional… En tots els aspectes. He flipat molt. De les fotografies, no cal dir-ne res… Què t’he de dir… No tinc paraules (i mira que n’estic fent servir). També m’ha agradat l’enquesta entre els treballadors: "Más del 70% considera que sus jefes son justos". Quan es fan aquests percentatges el que preocupa és el 30% restant, no…? Al marge d’establir quin és el concepte de justícia. Però això és una altra qüestió. Un parell de coses més: 1) no heu pensat a fer una versió en català? i 2) en la meva opiniò -en aquest cas professional- la redacció es pot afinar una mica més (també és més feina, és clar) Sense cap ànim de res (de res), si mai vols que et doni un cop d’ull a algun text (aquelles comes, aquells interrogants, les repeticions…) em tens a la teva disposició (tampoc és que sigui un  filòleg detallista, però sempre hi veuen més 4 ulls que dos, i 6 més que 4…). Més coses. Crec que per totes les coses que feu, no teniu el ressò que us mereixeu. Tampoc sé si us interessa o no. M’envies coses a mi, però no sé si feu gaire promoció d’aquesta mena i en els cercles coresponents. Tot plegat és impressió meva i te la dic amb tota la confiança i amb la intenció de col.laborar. Res que et calgui que estigui al meu abast, està a la teva disposició. ës més, estic encantat de que em tinguis en compte.

 

 

Felicitats , una memoria molt interessant que fa coneixer més a fons la vostra empresa i molt ben feta i plantejada. Fàcil de llegir i molt clara. Felicitats de nou. Una forta abraçada,

 

 

La meva opinió sincera es que es la primera memòria de sostenibilitat que veig tan extensa i detallada!!!.  Tinc una SANA enveja de vosaltres, m’agradaria poder tenir una memòria com la vostra, però "todo se andara", nosaltres nomes tenim dos anys de vida. Igualment a la presentació corporativa de NEW RISK (que adjunt t’envio), vam incloure un apartat: "COMPROMESOS AMB…" on expressem que estem compromesos amb la igualtat laboral, el medi ambient, etc.  De veritat, moltes felicitats per dedicar temps a ser sostenibles!!! Una abraçada,

 

 

Hola acabo de ver y de leer toda la información que me fue enviada muchas gracias por compartirla, me parece muy completa además de buena, creo que es una forma para dar a conocer todo lo que ayudan y que las demás empresas se unan a realizar una labor tan importante como lo es la ayuda social. Lo único que creo que haría falta y fue mi culpa fue mandar una foto del CINAI de Vargas Araya que para este 2012 se las envío con buen tiempo. Saludos y abrazo fuerte gracias por toda la ayuda brindada.

 

 

M’he estat mirant la vostra Memòria de sostenibilitat. Es una passada!!! . Està super ben feta. Un missatge clar i contundent sense egocentrismes ni marketing barato. Un disseny molt acurat. Realment et felicito!!!  Nosaltres també vam participar en un programa de Responsabilitat Social Corporativa i fem una memòria anual però ni de bon tros ho fem tan bé com vosaltres. Col·laborem amb Corresponsables. Els hi fem la revista i tenim una bona relació! Son molt bona gent.  Tio no sabria que dir-te per millorar-la de cara al 2012!! Sincerament, el més important és mantenir l’esperit viu ja que això és el que alimenta la motivació per fer l’esforç de comunicar a tothom la importància de treballar per a un món millor! Bon weekend!!!

 

 

Excelente trabajo, toca todos los aspectos del trinomio, empresa, clientes, sociedad. Me gusta especialmente la transparencia con la que se expone y la participación que se busca en las encuestas de satisfacción. El elemento ecológico, importante, sostenibilidad, compromiso.. son factores clave en el proyecto, muy bien. Hay un tema que considero que falta, ya que forma parte del proyecto global que ambiciona, la identidad lingüística. Con sede en Barcelona, América y Madrid, la memoria debería de estar en Catalán, Castellano e Inglés. Y además esto os permitiría colgarla en la Web con su correspondiente posicionamiento en todos estos países. Un trabajo ejemplar!! Enhorabuena y felicidades a todo el equipo. Un abrazo

 

 

Caram! M’heu deixat sense paraules, l’enhorabona!!! No goso esmenar-hi res, i ara, em sembla fantàstic. Moltes felicitats per la feina feta … i per la que queda per fer. Una fortíssima abraçada

 

 

Graciès per enviar-me la memoria que es digna de llegir i evidentment esta feta amb el gran carisme que teniu. A l’apartat els millor valors de Taranna jo li afaixiria….  Entusiasme i molt de carinyo!!!!. 

 

 

Disculpa por no haberos contestado antes. He estado 3 semanas off y me acabo de reincorporar. Desde mi punto de vista es impresionante y desconocía que hicieseis tantas acciones. Mi mas sincera enhorabuena. Respecto a la memoria, hay dos aspectos que modificaría:

  • Todo  lo relacionado con el cliente creo que no esta englobado en RSE, pero quizás este equivocado. En cualquier caso pienso que desvirtua el mensaje que a mi me transmite el resto.
  • Ya que haceis incapie en varos años, buscaría la manera de esqumatizar mas los años pasados (en un cuadro donde se mencionen las acciones por año y su cuantia?) y me quedaría con, por ejemplo, los 2 ultimos años para desarrollarlos mas extensamente y de esa manera hacer mas hincapié en estos.

Espero os sirva de algo estos 2 apuntes y en cualquier caso felicitaros de corazón.

 

 

Ja ens hem mirat la memo. Ens ha agradat, sobretot les fotos dels darrers 18 anys i la recopil.lació de tot el que heu fet, veure com heu evolucionat! Per si us pot servir d’ajuda, les nostres aportacions per les següents memos:

  • Els valors. Semblen molts. No diem que no els tingueu pero normalment es un tema que es concentra en 5 o 6 valors a traves dels quals la mateixa empresa es reconeix, pero tambe els seus proveidors i clients, o fins i tot la competencia.
  • les accions amb la societat. Estàn ben explicades. Aqui teniu un handicap de cara a la memòria de l’any que ve… Suposem que només posareu les accions del 2012, no? Semblarà que hi ha menys activitat… potser valdrà la pena veure l’evolució amb els anys a través d’alguna gràfica que doni idea del nombre d’accions desenvolupades o import econòmic de les mateixes o nombre de països amb els que s’ha col.laborat. Ho diem per no perdre informació sense tornar a repetir cadascuna de les accions.
  • reptes de futur. Als reptes de futur potser caldria ser més explícit en els compromisos, com són la majoria del reptes amb el medi ambient. Entenem que la intenció és a la memòria del 2012 indicar en quin grau s’han complert aquests indicadors de la memo del 2011 i perque sigui realment objectiu el compliment o no dels reptes han d’estar definits d’una manera objectiva també.
  • potser estaria bé incloure quines millores al vostre sistema RSE heu introduit a arrel de les aportacions d’empleats, clients, proveïdors… per dir-ho d’alguna forma, que esteu oberts a incorporar idees noves. I tot el que es pugui traduir a través de números/indicadors és molt més objectiu (sempre que les dades siguin bones) i us permetrà comparar-vos any rera any.

 

 

La veritat es que no cal afegir res. Està tot mol rebé. Només felicitar a tot l’equip per la seva gran feina. Petonets.

 

 

Bon dia Ferran!! Merci per enviar-me la Memòria de Sostenibilitat… per deformació professional m’agrada llegir aquests informes, ho trobo molt interessant alhora que segueixo aprenent… ja et dic que només he llegit fins els  Hitos, així a 1ª vista em sembla d’un disseny espectacular! I molt maaaaaaca la teva frase: “Porque seguimos siendo idealistas con los pies en este hermoso planeta Tierra” . Avui tinc el dia liat, i demà pinta que també, però de segur que quan pugui me la llegiré “inspectorament”… ;-) Per altra banda, sobre la festa de la Solidaritat, ho he comentat per aquí l’oficina i hi ha hagut quorum total, Elena, Laia, Núria i Crisitna diuen que hi aniran… per lo que respecta a mi també et dic que sí però amb la boca petita, el 12 és el meu aniversari i no se encara que farem, si faré dinar o sopar amb colegues, si la Sandra te algo preparat, etc. Així que no puc assegurar-t’ho, però sí que m’agradaria, m’he mirat el folleto i llegit molt per sobre els 94!!! Lots… i pinta guapo…  Doncs res que vaig molt bé i seguim parlant… Salut i alegria,

 

 

Hola Ferran, A la fi he pogut trobar una estona per poder observar el document que em vas enviar. La veritat està molt ben “parit”. Es important en aquests moment de crisi marcar un fet diferencial. Felicitats.

 

 

Ir a Pag: 1, 2

Comparte esta página:

Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someoneTweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Síguenos: